Novi svetski poredak
pise Bob Djurdjevic

2000.01.04

Novi svetski poredak i Srbi - XIII deo

Americka plutokratija - Istocno evropska kleptokratija

QUO VADIS, SRBIJO?

"Oni koji su nas deformisali ne mogu nas reformisati"

U mom clanku objavljenom u listu Washington Times 9. maja 1997., "Plutokrate Novog svetskog poretka," sam rekao da anti-ruska politika arhitekata Novog svetskog poretka ima tri kraka:

"Na zapadnoj granici Rusije Novi svetski poredak pokusava da izgradi gvozdeni prsten oko evropskog vrata Rusije kroz ekspanziju NATO-a (i kroz direktne intervencije na Balkanu). U isto vreme, arhitekte Novog svetskog poretka su racunale na Kinu da deluje kao njihov zastupnik, drzeci Rusiju pod kontrolom na njenoj istocnoj granici, kao drugi krak njihove anti-ruske politike (nesto sto se sada ocigledno lose zavrsilo po Vasington)… Treci krak anti-ruske politike Novog svetskog poretka je njegova podrska islamskim drzavama duz juznog stomaka Rusije."

A kako se Srbija uklapa u sve ovo? Pa, Srbija je jedina preostala ne-vazalna zemlja u istocnoj Evropi. Plus ova zemlja lezi, nazalost, bas na vrhu kljucne geopoliticke linije prekida. Kao sto sam to prvi put rekao u clanku objavljenom u novembru 1995. u listu Arizona Republic, pa onda ponovo u oktobru 1998. u kolumni objavljenoj u listu Washington Times pod naslovom "Ruzni dvostruki standard u kosovskom konfliktu":

"NATO-vo angazovanje na Balkanu NIJE u vezi zastite civila - Albanaca ili nekih drugih. Vec je u vezi zastite vlasti u politickom vakuumu kreiranom krajem Hladnog rata. I u vezi povezivanja NATO Istoka (Turska) sa NATO Zapadom (Bosna) - preko ledja male, uglavnom pravoslavne, drzave cija teritorija nazalost slucajno preseca ove NATO strateske interese (duz "Zelene magistrale").

Da je srpski lider bio pametan, on bi shvatio sve ovo... To jest, Milosevic je totalno pogresno procitao geopoliticke `karte` krajem Hladnog rata... A srpski narod od tada placa cenu za njegovu aroganciju i neuvidjanje."

Dame i gospodo, neki od vas mozda vide ove tabele po prvi put, iako su zakljucci mojih geopolitickih analiza formulisani pre 4-5 godina, kada sam prvi put predvideo da ce Kosovo postati "Bosna II."

Ali srpski lideri nemaju takav izgovor. Ja sam licno o tome obavestio vecinu kljucnih politickih, vojnih, akademskih (SANU) i cak crkvenih lidera, ukljucujuci tu i Njegovu Svetost Pavla i neke mitropolite. I iako se nisam susreo sa Milosevicem od februara 1992. znam da su neki ljudi oko njega takodje pokusali da ucine da on ugleda svetlo.

A ipak, evo nas, Srbija se jos jednom suocava sa corsokakom, samo losijim nego ranije. I sa nekoliko hiljada njenih gradjana manje, koje je ubio NATO.

Pa da li to znaci da treba da legnete i da se predate? Uopste ne. Samo izaberite drugacije bojno polje. Ono gde su sanse bolje.

Ne znam koliko je vas imalo sansu da putuje kroz pustinje Jugozapada. Ali, dozvolite mi da kazem, Arizona i Juzna Kalifornija su pune biciklista. Ne, ovo nisu biciklisti tipa "Tour de France", vec bradate kreature na motorciklima koje nose oruzje, lance, nozeve i obicno putuju u bandama. Izgledaju kao pravi "zli tipovi." Ili, kako ih naziva jedan moj prijatelj koji je nekada bio u Zelenim beretkama, "losi glumci".

Pa, pokusajte da sebi docarate slike kamioncica koji se zaustavlja usred pustinje. Vozac kamiona ulazi u restoran i narucuje hamburger, solju kafe i parce pite.

Dok seda da jede, ulaze tri biciklista grubog izgleda. Jedan grabi njegov hamburger i pocinje da ga jede. Drugi uzima njegovu kafu i prosipa je na pod. Treci zagrize njegovu pitu a ostatak zgnjeci na tanjiru.

Vozac kamiona ne kaze nista, placa kasirki i odlazi. Jedan od trojice biciklista se okrece ka kasirki i kaze:

"Nije bas neki muskarac, ha?"

"Nije bas ni neki vozac", kaze kasirka. "Upravo je prevezao svoj kamion preko tri motorcikla."

Poenta price? Prvo, dela govore glasnije od reci. Drugo, pametna osoba ce izabrati sopstveno polje za bitku. Polje gde su sanse bolje. Zato, quo vadis, Srbijo?

U slucaju Srbije, to znaci ici OKO, a ne NA snage NATO-a Novog svetskog poretka. Besmisleno je ici ukorak sa NATO-m, jos vise nego sto bi bilo besmisleno za ovog vozaca kamiona iz Arizone da izazove bicikliste. Kako "Venik," sto je pseudonim jednog jako ucenog TiM citaoca, je napisao krajem avgusta 1999:

"Nema potrebe takmiciti se sa NATO-m u lovackoj ili bombarderskoj avijaciji. Jugoslavija nema ni vremena ni novca za to. Koliko modernih borbenih aviona moze Jugoslavija priustiti sebi da kupi? Zapravo nijedan, ali recimo da moze 30 ili 50 - nije to nesto sto biste mogli suprotstaviti NATO-vim 600-700 borbenih aviona.

Jugoslavija moze da zadrzi svojih 16 MiG-29s, ali da doda 30 do 50 S-300PMU-2 SAM sistema i oko 150 Tunguska vazdusnih odbrambenih sistema, da modernizuje svoju postojecu vazdusnu odbranu. I nijedan NATO avion nece preci njenu granicu u jednom komadu."

Ja nisam neki vojni strucnjak, ali ovo mi zvuci kao vojni put van corsokaka u kome se Srbija danas nalazi. Ali samo to sto nijedan NATO avion ne bi prosao vasu granicu u jednom komadu jos uvek ne bi vratilo Kosovo. Niti bi znacilo da mozete da jedete, budete u toplom, dobro se osecate i dobro spavate nocu.

Pa ima li puta da se izadje iz ovog politickog, ekonomskog i duhovnog stava? Da, ima. Ali on nije lak. I zahteva puno strpljenja, istrajnosti, hrabrosti i kreativnosti.

Hajde da pocnemo sa politikom. "Svi" ovih dana dozivaju ostavku Slobodana Milosevica. Ja sam isto rekao da bih voleo da vidim da nije vise na vlasti. Ali ne zato sto je to Klinton prvi rekao, sto je izgleda slucaj sa nekim srpskim opozicionim liderima. Ja sam to rekao pre vise godina. Prvi put u leto 1990. A onda ponovo kada je izdao bosanske i krajinske Srbe. A to sam rekao zato sto je Miloseviceva nekompetencija uzrokovala toliko bola i patnje srpskom narodu.

Sto znaci da samo srpski narod, ZRTVE i Milosevica i Novog svetskog poretka, a ne ratni zlocinac Klinton i njegovi poslusni vazali medju srpskim opozicionim liderima, moze da odluci kada "je dosta."

"Djavo kojeg poznajete je bolji od djavola koga ne poznajete," kaze druga americka poslovica. Pre nego sto srpski narod odluci kada i kako je vreme za Milosevica da ode, on mora da razmotri alternative. U tom smislu poucno je pogledati iskustvo drugih nacija vazala Novom svetskom poretku, koje su prihvatile savet Vasingtona o tome kako da primene ekonomske reforme i demokratiju.

Pogledajte Rusiju. U specijalnom izvestaju pod naslovom "Meko ubijanje Rusije," objavljenom nakon moje posete toj ogromnoj zemlji u prolece 1997., istakao sam da je zivotni vek prosecnog ruskog muskarca opao sa 65 na 57,7 godina izmedju 1987. i 1995., prema poslednjim podacima Svetske zdravstvene organizacije. A zivotni vek ruskih zena je skracen za tri godine - sa 74 godina pod Sovjetima na 71 godinu pod rezimom Novog svetskog poretka 
[ vidi http://www.truthinmedia.org/Tour-de-Serbia-99/Slides/serbia12.jpg  ].

To stavlja Rusiju na nivo Avganistana i nekih od najsiromasnijih africkih zemalja. A to je direktna posledica onih ekonomskih reformi koje su unistile sistem zdravstvene zastite Rusije.

Uz pomoc domacih kvislinga, Zapad je opljackao Rusiju, prebacujuci preko 500 miliona USD njene aktive na racune u stranim bankama.

Ukratko, verzija "demokratije", "reformi" i "slobodne trgovine" Novog svetskog poretka svodi se na dozvolu da se krade, vara i ubija!

[ http://www.truthinmedia.org/Tour-de-Serbia-99/Slides/serbia13.jpg ]

Pogledajte gornju fotografiju snimljenu u Moskvi u septembru 1998. Ako je slika vredna hiljadu reci, onda je ovo slika "demokratije" i "reformi" Novog svetskog poretka na delu. Mala ruska devojcica prisiljena da moli za komad hleba!

"A sutra bi ovo mogla biti vasa cerka ako Klintonovi vazali dodju na vlast u Srbiji," rekao sam srpskom narodu tokom mojih predavanja u septembru 1999.

A evo sta prosecni Rus misli o tome. Ova fotografija je snimljena tokom moje posete Rusiji 1997. godine. Natpis na kanti za smece glasi "(Strpaj) demokratiju ovde."

[ http://www.truthinmedia.org/Tour-de-Serbia-99/Slides/serbia14.jpg ]

Takodje, pogledajte druge istocno evropske zemlje. U Bugarskoj, susedu Srbije, na primer, videcete slicno razorne rezultate. Bas pre nego sto sam otputovao na moj septembarski put primio sam kopiju pisma upucenog 'Srpskoj opoziciji' od strane Jane Donceve, Bugarke:

"Ja sam bila aktivista Unije demokratskih snaga (UDF) sve do juna 1993. UDF je slika iz ogledala srpskog Saveza za promene (Ujedinjene demokratske opozicije)," pise ona. "Preko revnosnih UDF lidera na vlasti Medjunarodni monetarni fond i Svetska banka uspesno prozdiru bugarsku industriju, unistavajuci drustveno tkivo i otvarajuci nacionalne granice."

Je li to "demokratija" kakvu zeli srpski narod? E pa to je demokratija kakvu mozete ocekivati ako pro-zapadni vazali Novog svetskog poretka dodju na vlast.

Milosevic je prodao Kosovo. Ovi tipovi ce prodati celu Srbiju. Kao sto su vec odavno prodali Crnu Goru.

Naravno, oni vam to nikad nece reci. Nista vise nego sto je Boris Jeljcin rekao istinu ruskom narodu. "Pogledajte kako je jaka americka privreda, koja radi prema istim pravilima?", kazu ovi zapadni kvislinzi.

U redu. Hajde da pogledamo sta navodno "jaka americka privreda" znaci za prosecnog Amerikanca.

[ http://www.truthinmedia.org/Tour-de-Serbia-99/Slides/serbia15.jpg ]

Ranije se govorilo da su Japanci narod koji najvise radi na svetu. Vise ne. Danas americki radnik ima najduze radno vreme. Japan je na drugom mestu.

Osim toga, dok je radno vreme japanskog radnika smanjeno izmedju 1980. i 1997. godine, radno vreme americkog radnika je islo obrnutim putem, prema upravo objavljenom pregledu Medjunarodne radnicke organizacije. Radno vreme francuskih i nemackih radnika je takodje smanjeno u ovom periodu.

Tako da Amerikanci sada najvise rade, ali da li zaradjuju vise para? U stvari ne. Vecina ne.

U kolumni objavljenoj umaju 1998. u cikaskom casopisu Chronicles istakao sam da "nejednakost prihoda raste u 48 od 50 drzava. Najbogatijih JEDAN posto Amerikanaca je primilo isto toliko prihoda nakon poreza u 1994. godini koliko i najsiromasniji 35 posto stanovnistva - ZAJEDNO.

[ http://www.truthinmedia.org/Tour-de-Serbia-99/Slides/serbia16.jpg ]

Kao da to nije vec dovoljno lose, poslednji statisticki izvestaj americke vlade je pokazao da je prihod, nakon poreza, prvih 1% americkih domacinstava se uvecao za 115% izmedju 1977 i 1999. Ali odgovarajuci prihod najnizeg 20% sloja stanovnistva je OPAO za 9% u istom ovom periodu.

Tako, bogati postaju jos bogatiji, siromasni jos siromasniji. Je li to "demokratija" koju zelite da imitirate? Zar je vec nemate? Zar ne bi bilo bolje kad biste je vi izvozili iz Srbije?

Za mene je gornja statistika klasicna definicija PLUTOKRATIJE. Koja je u Istocnoj Evropi mutirala u KLEPTOKRATIJU.

Sve to podseca na natpis na jednom zidu u Pragu, u Cehoslovackoj, tokom takozvane "Plisane revolucije" 1989. On je glasio: "Oni koji su nas deformisali ne mogu nas reformisati!" Ipak, ovde imamo vlade koje su deformisale demokratske sisteme u Americi i drugim zapadnim zemljama, pokusavajuci da propovedaju drugima ono sto oni sami ne praktikuju kod kuce.

U mojoj sledecoj kolumni "Diktatorstvo kapitala" pokusacu da ispitam slicnosti i razlike izmedju komunizma i drzavnog kapitalizma Novog svetskog poretka.
[ Prethodni clanci ]

Copyright ©2000 beograd.com. All Rights Reserved.