Novi svetski poredak
pise Bob Djurdjevic

01.02.2000.

Novi svetski poredak i Srbi - Deo XVI

U POSTELJI SA NEPRIJATELJEM

Znak propasti za tri Srbina 3D izdajnika, vazala?

Mozete li da zamislite nekog srpskog lidera kako pozira reporterima sa jednim od Hitlerovih vrhovnih pomagaca - nakon sto je Luftwaffe bombardovala Beograd 6. aprila 1941., kada je poginulo na stotine civila? Ne, ako se taj nadao da ce dugo biti srpski lider, zar ne?

E, 17. decembra 1999. trojica toboze srpskih lidera - Zoran Djindjic, Milo Djukanovic i Vuk Draskovic, uradila su upravo to u Berlinu (kako podesno!), na sastanku sa ratnim zlocincem za kojim nije podignuta optuznica, americkim ministrom spoljnih poslova, Medlin Olbrajt. Ili ministrom mrznje, da budemo precizniji.

Pogledajte fotografiju na nasem Web sajtu (http://www.truthinmedia.org/images/Berlin-99.jpg ). Zbog cega se smeskaju ovi ljudi? Zbog na hiljade srpskih civila koji su poginuli, ili su ih Olbrajtove bombe ucinile invalidima tokom onoga sto je casopis TIME nazvao "Medlinin rat?" (vidi S99-81, dan 55, stavka 2, 17. maj - http://www.truthinmedia.org/Kosovo/War/day55.html ).

Ta berlinska fotografija moze da oznaci propast za politicke karijere ova 3D srpska opoziciona lidera. Sve sto Slobodan Milosevic i Vojislav Seselj, njegov partner u koalicionoj vladi, sada treba da urade je da je uvelicaju u velicinu postera i izlepe sirom Srbije. Nisu potrebne nikakve reci. Jer jedine dve koje vam padaju na pamet su: "Izdajnici! Vazali!"

Niti su ova 3D jedini srpski politicari koji su otisli u Berlin da odaju postovanje ratnom zlocincu Olbrajtovoj. Dragoslav Avramovic, Dusan Mihajlovic, Dragoljub Micunovic, Zarko Korac i Nenad Canak, izmedju ostalih, su navodno isto bili tu negde kada je snimljena ova sramotna slika. Ali ocigledno ne rangiraju tako visoko da bi se slikali s njom? Sreca za njih...

Nasuprot tome, crnogorski predsednik Djukanovic je pozirao sa Olbrajtovom sam u, cini se, hotelskoj sobi. "Njegova ili njena hotelska soba?" pita tekst ispod fotografije postavljene na web sajtu Truth in Media, na kojoj se vide nasmesena lica ova dva M&M (Medlin i Milo) Novog svetskog poretka (vidi http://www.truthinmedia.org/images/M&M12-17.jpg ).

Uz to, lider madjarske vecine u Vojvodini, Dragan Veselinov, i sandzackih muslimana, Sulejman Ugljanin, zahtevali su u pismu naslovljenom na Olbrajtovu da i oni budu ukljuceni u ovu Koaliciju vazala Novog svetskog poretka, na berlinskom sastanku nazvanoj Trilateralna komisija. Oni su tvrdili da su izostavljeni zbog "previda." Sto je verovatno i tacno. Secesija Vojvodine i Sandzaka od Srbije je verovatno sledeca na agendi Olbrajtove, ako prethodno uspe da odvoji Crnu Goru.

E sad, kad bi samo neko mogao da okupi sve ove srpske vazale Novog svetskog poretka radi snimanja grupne slike, Milosevic i Seselj verovatno ne bi morali uopste da se angazuju u kampanji na sledecim izborima. Jer Srbi imaju dugo pamcenje kad se radi o izdajicama i vazalima u njihovim redovima. Sto ukljucuje i srpske M&M - Milosevica i (njegovu zenu Miru) Markovic - koji su izdali Srbe u Bosni i Hrvatskoj, a ne samo one na Kosovu.

Tako da, osim ako se ne pojavi neka druga neiskompromitovana pro-srpska patriotska alternativa pre novih izbora, Srbi ce mozda morati da biraju izmedju zla koje poznaju (Milosevic i Markovic M&M) i onog koje ne poznaju (3D i crnogorski Olbrajtovi vazali). A TO - bi bila prava tragedija za Srbiju.

Jer rusko ministarstvo odbrane ima informaciju da SAD razvija plan da svrgne jugoslovenskog predsednika Slobodana Milosevica i dalje razdeli zemlju, izjavili su 30. decembra ruski vojni i diplomatski izvori novinskoj agenciji Itar-Tass. Ovi izvori kazu da "operacija SAD na daljnjoj podeli Jugoslavije moze da zapocne u martu-aprilu 2000. sa rasporedjivanjem NATO trupa u Crnoj Gori."

Iznenadjenje, iznenadjenje… zar ne? Narocito s obzirom na Djukanovicevo skakutanje sa neprijateljem (Olbrajt). I cini se u hotelskim sobama, osim toga, tipicnim "kancelarijama" kurvi.

Da bi pozajmili "demokratski imidz" za svrgavanje Milosevica, predstavnici SAD sada aktivno rade sa jugoslovenskom opozicijom, kazu ruski izvori. Americki ministar spoljnih poslova, Medlin Olbrajt, je glavni strategist ovog plana, jer americki stratezi ocigledno pretpostavljaju da ce Rusija biti isuvise preokupirana Cecenijom da bi se pozabavila Srbijom.

Cemu ovaj autor moze da doda jos par argumenata koji bi to podrzali, na bazi sopstvenih izvora Truth in Media u Americi:

9. decembra, na primer, smo primili sledecu poruku o mogucoj NATO invaziji iz Crne Gore, od g. Veroljuba Ckautovica iz Misurija, koji je prilozio pismo koje je primio od americke baze marinaca, kampa Lejeune u Severnoj Karolini:

"'Postovani Val,

Mozda vi ili vas otac znate nekoga iz Crne Gore ko bi mogao da prica u kampu Lejeune u Severnoj Karolini. Potreban mi je rodjeni Crnogorac koji bi mogao da odrzi lekciju o ovom regionu, politici, religiji, kulturi, infrastrukturi i istoriji Crne Gore.

Mi cemo obezbediti platu, putne troskove, obede i smestaj. Verovatno za jednu noc. Ovo je potrebno da bude sto je pre moguce, pre Bozica. Da li znate nekoga?

Hvala jos jednom.”

G. Ckautovic je dodao da, nakon citanja naseg TiM biltena na tu temu, “Posumnjao sam da se nesto desava, a sada je jasno. Pretpostavljam da ce Vojvodina biti sledeca..”

Ako vam jos uvek nije jasno zasto se americki marinci u kampu Lejeune, u Severnoj Karolini, iznenada interesuju za crnogorsku kulturu, procitajte sledece reakcije na nas bilten. Ova je od penzionisanog pukovnika americkih specijalnih snaga, Stivena M. Barija, iz Severne Karoline:

"Dok ovo pisem, americki marinci privode kraju Vezbu komandnog mesta, vrseci eliminaciju gresaka iz operacionog plana za invaziju Crne Gore, u gradu-luci Bar, radi 'garantovanja nezavisnosti Crne Gore od Srbije.' Osnove ovog plana su da se zauzme Bar, iskrca tenkovska brigada i (prema mojim izvorima u Pentagonu)'... ako mozemo zauzmemo Bar i iskrcamo nase tesko naoruzanje, prosto cemo se probiti u unutrasnjost Crne Gore. Ako dospemo toliko daleko, nema razloga da se zaustavimo na glavnom gradu ove pokrajine.'

Moji izvori preporucuju nasim srpskim prijateljima - brzo - da pozovu Ruse da okupiraju sve objekte od kljucne vaznosti u Crnoj Gori (luke, aerodrome, saobracajne cvorove, velike gradove, itd.), sto bi koincidiralo sa razoruzavanjem celokupne crnogorske policije, vojske, itd. To je jedini scenario ratne igre koji ce trenutno spreciti invaziju.

Ne salim se. Mozete preneti ovo nasim srpskim prijateljima, ili staviti na plocu vaseg biltena, da bih posle mogao da vas podsetim na cinjenicu da sam vam to rekao."

Na sta je ovaj autor odgovorio:

"Zahvaljujemo na vasem pismu, g. Beri. Znam da se ne salite. Daleko od toga (prilozio sam gornje pismo iz Misurija u vezi kampa Lejeune americkih marinaca, u Severnoj Karolini, koji iznenada zedja za crnogorskom kulturom).

Tako da sad imamo i verovatni raspored dogadjanja... vec pocetkom Y2K. Moja pretpostavka - to ce biti krajem proleca, kad se otopi sneg. Kakav nacin da se zapocne novi milenijum! Sa jos jednom invazijom Novog svetskog poretka...

Ali trebalo bi mnogo vise od iskrcavanja americkih marinaca u Baru da se zauzme crna Gora. Otomansko carstvo NIKADA nije uspelo da to uradi, iako je pokusavalo 500 godina. Ako nikad niste videli kako je brdovit taj deo sveta, predlazem vam da uzmete atlas ili neke putne brosure i bacite pogled. Tesko naoruzanje NATO-a tu ne bi imalo nikakvu sansu - sa ili bez Rusa (nadamo se sa…).

Ja nisam vojni strucnjak, ali sam prokrstario kroz nekoliko ratnih zona u 90-im godinama. U ovom slucaju mi se cini da bi sacica dobro utvrdjenih vojnika mogla drzati NATO kolonu na istom polozaju sve dok imaju municije i hrane. Jugoslovenska armija to dobro zna. A siguran sam i NATO. Ali nisam siguran da to znaju oni nalik Medlin Olbrajt. Niti da im je stalo... Bez obzira koliko je to bitno. Hvala vam na brizi."

U medjuvremenu, vratimo se onom ruskom izvestaju o pretpostavljenom svrgavanju Milosevica… Ruski vojni eksperti su rekli da SAD i NATO, iako shvataju svoj neuspeh u “sporazumu” sa Srbijom po pitanju Kosova, pokusavaju da "naprave medjunarodnu buku" povodom ruskih akcija u Ceceniji.

Ako SAD primeni svoje planove u vezi Jugoslavije, Balkan ce upasti u situaciju "stabilne nestabilnosti", kazu oni, dok ce za Rusiju pretnja NATO ekspanzije postati stvarna, rekli su ovi strucnjaci.

Secate se toboznjeg "unistenja" ruske privrede o kome stalno slusamo u zapadnim medijima? To je jos jedan mit koji je stvorio Novi svetski poredak. Naravno, to je mozda tacno prema standardima Vol strita. Koji se fokusira na jednu trecinu ruske privrede. A ignorise ostatak i najbolje dve trecine (tj. njen jos uvek mocan vojno-industrijski kompleks) koji NIJE dostupan za strana ulaganja.

Ruska mornarica, narocito njene nuklearne podmornice, plus neke od njenih najnovijih raketa velikog dometa, mogu da prave krugove oko konkurentnih tehnologija NATO-a i Novog svetskog poretka, kazu nam neki TiM (zapadni!) vojni strucnjaci. Ali mi, naivcine koje placaju tehno-djubre Novog svetskog poretka, ukljucujuci tu i Y2K-trik, ne bi trebalo to da znamo. Mi treba da verujemo da je nasa vojna tehnologija superiorna. Tako da Princevi / "trgovci smrcu" mogu i dalje da isisavaju poreske dolare iz nasih dzepova. A onda da imaju drskosti da ih izvoze u mesta kao sto je Kina. Ili u Izrael (koji, zauzvrat, takodje radosno trguje sa Kinom; vidi "Izrael zadaje Americi noz u ledja").

Samo da ilustrujemo u kojoj meri nas drze u mraku mediji Novog svetskog poretka, razmotrite sledece primere. Sigurni smo da su TiM citaoci medju najbolje informisanim ljudima u pogledu globalnih ili ruskih poslova. Ipak, da li ste culi, na primer, da je sredinom decembra premijer Putin (sada predsednik Rusije) naredio da se svi racuni drzavnih firmi Rusije povuku iz privatnih komercijalnih banki?

Ne? Onda bi mozda trebalo da posaljete gomilu ljutitih pisama nasoj ne-tako-slobodnoj "slobodnoj stampi?"

Jer, da li bi moglo biti da je to razlog sto mozgovi na iznajmljivanje Rokfelera Novog svetskog poretka (banke Chase Manhattan, za Amerikance sa privremenom amnezijom), kao sto je Bzezinski, sada vriste protiv Putina kao "agenta KGB?"

Ako jos uvek sumnjate, zapitajte se: Zasto americka "slobodna stampa" nije javila da su 14. decembra ukinute carinske dazbine izmedju Rusije i Srbije (i Belorusije), omogucavajuci slobodan protok robe i usluga izmedju ove tri zemlje?

Ili da je Srbija sada na specijalnom rezimu ubrzanih isporuka nafte i gasa iz Rusije - sto je u direktnoj suprotnosti sa UN/SAD embargom?

Ili cinjenicu da sada verovatno ima vise visih srpskih oficira koji rade (tj. su na obuci) u Moskvi, Celjabinsku ili Rostovu nego u Srbiji? Ili da je nova ruska vojna doktrina na delu?

Verujemo da ne moramo da objasnjavamo vama, sofisticiranim srpskim TiM citaocima, sta znaci ovih pet vesti kada se stave zajedno? Narocito posto su Rusi poslali nazad Klintonovog potrcka zaduzenog za Rusiju, Stroub Talbota, sa repom medju nogama, nakon sto je dosao da moli za amandman na Povelju o anti-balistickim raketama iz 1972. godine. I posto je ministar spoljnih poslova Igor Ivanov rekao u Beogradu proslog decembra da odnosi Rusije sa NATO "tonu na nove niske nivoe."

I zasto takve UZARENO VRUCE vesti ne objavljuju mediji establismenta Novog svetskog poretka na Zapadu. Zato sto bi to bila losa vest za biznis "trgovaca smrcu" Novog svetskog poretka.

Kako je to rekao jedan Rus citalac TiM, bivsi vojni oficir, nakon citanja teksta skorasnjeg govora TiM urednika u Kanadi, "bili ste u pravu u svom predavanju u Torontu. Kosovo je Srbija, a Rusija ima neplaceni dug prema Srbima, koji su je protresli iz njenog kriminalnog i izdajnickog dremeza. Takvi dugovi se ne placaju deonicama. Oni se placaju u krvi. Nece biti potrebno sledecih 600 godina (za vas) da povratite Kosovo."

Dodao je da, "zahvaljujuci zaslepljujucem heroizmu Srbije i njenom otporu protiv vojne monstruoznosti NATO, u okviru 78 dana, to je naelektrisalo vazduh u Rusiji i izmenilo dugorocnu politicku dinamiku u zemlji. Pre toga mnogi ljudi nisu mogli da definisu svoj stav prema Zapadu. Danas je on veoma jasan: 85% Rusa mrzi SAD. Mi svi znamo sta da radimo danas. Stari mitovi i varke su nestali. Toliko o 'povrsnosti' rusko-srpskih odnosa." [ Prethodni clanci ]

Copyright ©2000 beograd.com. All Rights Reserved.