ÜÜ   Za navigaciju koristite liste levo.

Clanci i misljenja

BBC: Podsticaj za siromasne u Kankunu

CATO Institute: Zemlje u razvoju izdane od EU i SAD

Transitions Online: Sumnjiva demokratija po dekretu

BBC: Berluskoni tuzi protivnika vezano za aferu Telekom

Transitions Online: Most ka pomirenju

                                Ostala misljenja


Posaljite nam vase komentare i sugestije u vezi izgleda ili sadrzaja sajta na poruke@beograd.com Sva pisma ce u celosti biti objavljena u nasoj rubrici Poruke

 beograd.com je clan:

 

 

Najnovija vest iz zemlje

2006-01-04 17:31:50

Postovani posetioci,
doslo je vreme da se ulaskom u novu 2006. godinu oprostimo od vesti beograd.com-a.

U svakoj fazi svog postojanja, beograd.com se trudio da pruzi relevantnu uslugu nasoj dijaspori.

Kada smo poceli pre deset godina u Srbiji nije bilo Interneta. Cilj nam je bio da se bez obzira na sankcije nasa kultura, umetnost i sport predstave svetu. Prva prezentacija bila je Biblioteka grada Beograda, a ubrzo zatim i Jugoslovensko dramsko pozorizte. U prolece 1996. uzivo smo prenosili Beogradski maraton, obicnom modemskom vezom Beograd – Boston. U narednih nekoliko godina smo polako sirili listu prezentacija, ukljucujuci politicke stranke i preduzeca orijentisana na izvoz.

Kada su u Srbiji nastale nestasice i veliki redovi, organizovali smo e-commerce most dijaspora-domovina preko koga smo omogucili da se roba siroke potrosnje plati kreditnom karticom u inostranstvu, a dostavi na kucni prag u Srbiji.

Ubrzo posle toga organizovali smo i program "Kupim ti kartu – dodji mi u posetu", koji je omogucio hiljadama iseljenika da rodbini i prijateljima kupe avio karte za letove iz Beograda, u vreme kada nije bilo moguce poslati doznaku u Srbiju.

NATO bombardovanje je donelo potrebu za brzim i pouzdanim vestima o mestima napada, steti i zrtvama. Mislili smo, pre svega, na vas i vasu potrebu da saznate sto pre sta je sa vasim bliznjima. Nismo ni sanjali da ce se vesti beograd.com-a pretvoriti u glavni svetski izvor nezavisnih informacija o agresiji na našu zemlju. Jednoga dana u maju, beograd.com je zabelezio pristupe sa devet miliona razlicitih IP adresa.

Vesti smo nastavili i posle rata, verujuci da je potrebno obavestiti dijasporu o svim politickim strankama i njihovim pogledima, bez predrasuda i bez bojenja informacija ideologijom. Malobrojni Internet izvori informacija iz Srbije su uglavnom zastupali jednu stranu i bilo je veoma tesko odrediti se prema dogadjajima u Srbiji bez jednog potpuno nezavisnog izvora kao sto je bio beograd.com.

Sve ove faze rada beograd.com dozivljavale su svoj prirodni kraj promenom situacije u Srbiji. Kada je ponovo uspostavljana Internet veza, nije vise bilo potrebe da mi odrzavamo prezentacije na nasim serverima; to je od tada moglo da se radi u zemlji. Kada je ponovo uspostavljen platni promet, nije vise bilo potrebe za e-ducanom.

Tako su se i sada stvorile okolnosti koje vesti beograd.com-a cine izlisnim. U Srbiji postoje na desetine medija, svih politickih orijentacija, i svi ti mediji imaju svoje Internet strane. Danas je moguce potpuno informisati se o dogadjajima u Srbiji i bez beograd.com-a.

Zeleli bi da se ovom prilikom jos jednom zahvalimo svim onim posetiocima beograd.com-a koji su nam u toku bombardovanja pruzili podrsku u novcu, serverima, linkovima i dobrovoljnom radu: bez vas beograd.com ne bi opstao, niti bi postao i ostao jedan od najuglednijih izvora informacija iz Srbije.

Veliku zahvalnost dugujemo i novinarima i urednicima nasih vesti koji su za malu platu i uz veliki trud odrzavali zavidan nivo kvaliteta u periodu posle bombardovanja i sve do danas.

Nadamo se da ce beograd.com pronaci novu potrebu koju treba zadovoljiti i da cemo nastaviti da se druzimo preko ove Internet adrese jos mnogo godina. Želimo vam puno zdravlja i sreće u novoj 2006. godini.

Nenad Cosic
Branislav Andjelic

Ostale vesti iz zemlje

 

Najnovija vest iz sveta

2005-10-07 11:58:44 
Pojacano obezbedjenje njujorskog metroa zbog "specificne" pretnje

U njujorskom metrou je pojacano obezbedjenje zbog "specificne" teroristicke pretnje, izjavio je gradonacelnik Majkl Blumberg. FBI nas je nedavno obavestio da postoji specificna pretnja za mrezu metroa. Povecali smo policijsko prisustvo u metrou i nastavljamo da pretrazujemo torbe korisnika njujorske podzemne zeleznice, dodao je Blumberg. Kako su javile agencije, on je rekao da je ovo prvi put da je pretnja tako precizna.

Ostale vesti iz sveta

Oglasi i linkovi

 

 

Copyright © 1995-2003 beograd.com. All rights reserved.