nik
Novi svetski poredak
pise Bob Djurdjevic

18.07.2000.

Novi svetski poredak i Srbi - Deo XLI

AZTLAN: AMERICKO KOSOVO

Godina 2000. je godina predsednickih izbora u Americi. A ove godine to su izbori koji bi mogli odluciti i o buducnosti Novog svetskog poretka i o NATO okupaciji Kosova. Sto je razlog da sam mislio da biste vi mozda bili zainteresovani za govor koji je ovaj autor odrzao na godisnjem skupu Reformisticke stranke Arizone u Skotsdejlu u Arizoni:

"Dame i gospodo, clanovi Reformisticke stranke Arizone, postovani gosti iz drugih drzava, casni kandidati, prijatelji istine i slobode,

Cast mi je da ponovo govorim na drzavnom skupu Reformisticke stranke. Kad sam stajao pred vama poslednji put, pre dve godine, obratio sam se skupu kao gost-govornik. Danas mi je zadovoljstvo da mogu da vam kazem da to radim kao novi clan Reformisticke stranke Arizone!

[podize glasacku registarsku karticu]

Ima jedna osoba koja je odgovorna za to. Ta osoba je takodje sa nama ovde danas. Ne, to nije moja zena.

[smeska se i gleda u nju]

Ali je moja zena bila sa mnom u Australiji proslog oktobra kada sam odlucio da promenim stranku. Bas pre mog predavanja o Novom svetskom poretku u Sidneju dobio sam vest da je osoba koju veoma postujem napustila Republikansku i presla u Reformisticku stranku. Tako sam najavio u mom govoru da cu cim se vratim u SAD i ja da promenim stranku.

Ko je ova izuzetna osoba koja moze da dosegne preko Tihog okeana da preobrati nekoga u jednom trenutku?

On je jedini medju glavnim kandidatima koji iskreno veruje u nas Ustav i zeli da vrati nasu Republiku njenim korenima. On je jedini kandidat za Belu kucu koji je rekao da ce vratiti kuci nase vojnike koji su angazovani u prekomorskim invazijama i rasporediti ih duz nasih granica protiv invazija vojske ilegalnih imigranata.

On je jedini pravi patriota koji se kandiduje za najvise mesto u zemlji. Njegov predsednicki grb ce biti u obliku "A" za Ameriku, ne "M" za MMF; ili "K" za Klintonovu sluzbu Komunistickoj Kini; ili "V" za Veliku Algorovu prodaju Amerike; ili "Dubvaja" za teksasku marionetu bankara iz Vol strita.

Da li je potrebno da objasnjavam ko je ova licnost "Dubvaja"?

Da li moram da objasnjavam ko je ovaj "Dubvaja" lik? Njegovi inicijali su Dz.V.B., sto se na prostom jeziku prevodi kao jos jedan, zaboga, kandidat za Belu Kucu iz lige Busovih. On je jos jedan kapetan Rokfelerovih Raketa "plavog" tima, koji igra sa "Roki" Raketama "crvenog" tima - u unutar grupnoj carki za svetski sampionat "Demokratske farse."

Americki narod to zna. Zbog toga je 62% njih glasalo nogama - tako sto nije izaslo na izbore za Kongres 1998. godine. Nasuprot tome, covek koji me je dirnuo preko Tihog okeana prosle jeseni je jedini od glavnih predsednickih kandidata koji se zalaze za americku Glavnu ulicu, a ne za Vol strit bankara ili multinacionalnih kompanija.

Sto je razlog da je on jedini americki poltiicar koga istovremeno napadaju i takozvani "liberali" i takozvani "konzervativci;" i levica i desnica; i Demokrate i Republikanci; i "crvene" i "plave" Rakete. A oni bacaju na njega jedino oruzje koje je preostalo njima i njihovim medijima ljubimcima - osamucenu tisinu!

Dame i gospodo, ovaj lider, covek za kojim sam ponosan da sam iskocio sa broda Republikanske i pridruzio se Reformistickoj stranci, je jedan jedini americki populisticki kandidat - Pat Bjukenen! Dobrodosao opet u Arizonu, Pat!

Ovo je drzava u kojoj te je Republikanska stranka prevarom izbacila iz izborne pobede na izborima 1996. godine. Ali ovo je i drzava koja ce te poslati u Belu kucu 2000. godine

[pauza]

A sada, dame i gospodo, dozvolite mi da vam kazem o cemu cu jos govoriti danas.

· Svi smo culi za termin Novi svetski poredak. Ali sta je ovo "N Dubvaja P?" I zasto bi vas bilo briga? Pokusacu da to danas objasnim.

· Takodje cu pricati o nekim aktima drzavnog terorizma Novog svetskog poretka, kao sto je NATO bombardovanje Srbije, i to cu staviti u globalni geopoliticki kontekst.

· Ovde, kod kuce, razmotricemo posledice bujne imigracije u ovu zemlju tokom poslednjih 35 godina i razgovarati o Actlanu, americkom Kosovu.

· Konacno, podelicu sa vama neke misli o tome sta je potrebno da uradimo da bi ovu Republiku vratili njenim korenima.

Oni medju vama koji prate izvestaje na sajtu `Truth in Media` (= Istina u medijima) znaju da sam se upravo vratio sa 83-dnevnog puta oko sveta, mog drugog puta u poslednjih osam meseci. Slusajuci pitanja koja su mi postavljali nakon mojih predavanja, cesto cujem ljude kako koriste termin `Novi svetski poredak`.

Ali sta je to? U svojoj idealnoj formi, danasnji Novi svetski poredak nije uopste toliko razlicit od jedne ranije verzije - Komunisticke internacionale.

Samo je njegov grb Svemocni dolar, a ne "crvena zvezda."

To je svet ciji je predmet obozavanja Zlatno tele. Cije je svetiliste Vol strit. Cijih je politickih apostola vera "Ja ne verujem ni u sta!"

Osim, naravno, u Svemocni dolar, Zlatno tele i ulicu koja se zove Zid (Wall Street).

Osim toga, to je svet koji, kao i komunizam, ozakonjuje drzavni terorizam.

To je svet plutokratije u kome 6 milijardi ljudi robuje da bi nekih 4.000 "Princeva Novog svetskog poretka" moglo uzivati u razmazenosti moci.

Kad bi Bog (ponovo) stvarao svet prema dizajnu Princeva Novog svetskog poretka, postojale bi samo tri vrste zivih bica:

· Sva dvonozna bica bila bi ostrige

· Sva cetvoronozna bica bila bi ovce

· Sva morska bica bila bi sardine, koje zudno cekaju u dugackim redovima u lukama Princeva da ih nabiju u konzerve masine Novog svetskog poretka.

Kako sam rekao mojoj australijskoj publici, mogu da shvatim da se takav svet moze dopasti nekim lokalnim farmerima koji gaje ovce. Ali samo pod uslovom da su spremni da se spuste na nivo svoje stoke.

Moderni Novi svetski poredak je svet bez granica, bez religija, bez tradicija, bez nacija, bez morala, bez kultura... To je toboze multikulturalni svet, ipak svet koji je globalno predstavljen monokulturalnim simbolima, kao sto su engleski jezik, ili zastitni znaci Koka-kola, Nike, McDonald's ili Pizza Hut. Nije ni cudo da se takve dihotomije ponekad osvete arhitektama Novog svetskog poretka.

Bas pre neki dan jedan citalac sajta Truth in Media mi je poslao pricu o jednom plemenu ljudozdera iz dzungle Manaus, u Brazilu. Britanski antropolog, Dr. Ian Trelisman, koji proucava ovo pleme vec 11 godina, mislio je da ce ih uvesti u "modernu" hranu, nakon sto su se neki stari ratnici zalili da im je dosadilo da jedu povrce koje gaje na svojim malim farmama. Oni su propustili "stare dobre dane" kada su mogli da zarobe clanove neprijateljskih plemena i da ih pojedu na tradicionalni nacin.

"Ja sam jednom mesecno narucivao picu iz grada da se pocastim," kaze Dr. Trelisman. "Tako kad sam im pokazao reklamnu zastavicu picerije, oni su poceli da mljackaju ustima i pokazuju prstom na sliku."

Ovaj antropolog je onda pozajmio poglavici svoj mobilni telefon i pomogao mu da naruci devet velikih pica. Ono sto je usledilo bila je "tragicna posledica pogresne komunikacije medju razlicitim kulturama," kuka Dr. Trelisman.

Nesrecni 25-godisnji momak koji je isporucio picu, Paulo Braganza, ubijen je, isecen na komadice i skuvan sa povrcem, utvrdili su brazilski sreski istrazitelji.

Reklamne zastavice picerije koje je Dr. Trelisman pokazao ljudima iz ovog plemena su zapravo prikazivale sliku debelog coveka kako nosi kutiju. "Ocigledno da su se usredsredili na tog coveka i potpuno ignorisali kutiju," zakljucio je ovaj britanski antropolog.

[pauza]

Pre nego sto je poceo da eksperimentise sa multikulturalizmom, Dr. Trelisman i drugi misionari Novog svetskog poretka su mozda trebali da procitaju knjigu `Vladar` Nikole Makijavelija, napisanu 1513.godine. "Nista nije teze isplanirati, nista nema manje izgleda na uspeh, niti je opasnije kontrolisati, od stvaranja novog poretka stvari," upozorio je najpoznatiji svetski intrigant pre skoro pet vekova.

Reci `Novi svetski poredak` prvi put su izgovorene u kontekstu posle hladnog rata od strane Dzordza Busa starijeg. Njegove prve zrtve su bile Panama i Irak. Zatim su usledile Somalija, Haiti, bivsa Jugoslavija, Ruanda, Bosna, nekoliko paralelnih ratova na Kavkazu, Tajland, ponovo Irak, Sudan, Avganistan, Kongo, Srbija-Kosovo, Cecenija, Istocni Timor, Zimbabve, Sijera Leone.

I ako se nastavi sadasnji trend, sledece globalne tacke paljenja mogu biti Tajvan, Bliski Istok, ponovo Kosovo. Mozda cak i konflikti koji bi ukljucili Rusiju i Kinu.

Zasto toliko puno ratova nakon zavrsetka hladnog rata? Kako godinama govorim, pravi moto gomile Novog svetskog poretka nije "svetski mir kroz svetsku trgovinu," kako tvrde njegovi lideri, vec je "trajna trgovina kroz trajni rat." Prvo ih porusite; onda ih ponovo izgradite. U svakom slucaju profitiraju "trgovci smrti" i njihovi industrijski i medijski partneri.

Poenta? Rat je dobar biznis. Uvek je bio. Uvek ce biti.

Pitajte samo najvece dobavljace Pentagona cije su akcije skocile kako su pale akcije covecanstva. Najvecih 10 poslovnih partnera Pentagona prevazislo je ostatak berze (S&P 500) za stopu od 2,5-do-1 tokom prvih 60 dana Kosovskog rata.

Slucajnost? Nema sanse.

Ova NATO "humanitarna misija" je bila slucaj namernog masovnog ubistva. To je imalo malo veze sa onim sto je srpski predsednik Milosevic uradio ili nije uradio.

Da li bi vas iznenadilo da saznate, na primer da je Klintonova administracija zahtevala dodatnih 112 milijardi USD za budzet Pentagona u februaru 1999. godine - PRE pregovora u Rambujeu, i skoro sest nedelja PRE nego sto je pocelo NATO bombardovanje? Da li bi vas iznenadilo da saznate da je detaljan plan za NATO bombardovanje Srbije NATO general Vesli Klark odobrio u junu 1998.godine - devet meseci PRE nego sto je pocelo bombardovanje!

Drugim recima, takozvana "Kosovska kriza," kao i bosanska, bila je jos jedan proizvod vasingtonske fabrike kriza. Bez kriza nema ni ratova. Bez ratova nema ni profita za "trgovce smrcu." To je prosto.

[pauza]

Dame i gospodo, ono sto smo videli na Balkanu je bilo delo zlog, genocidnog, parazitskog, Makijavelistickog vojno-industrijsko-finansijskog kompleksa koji se bogati na konto ljudskog bola i patnje.

Krajem aprila prosle godine putovao sam u Srbiju gde sam proveo sest dana za vreme NATO bombardovanja. Ono sto sam video bilo je necovecno i besmisleno razaranje. NATO je vodio rat protiv penzionerskih domova, bolnica, skola, ambasada, fabrika, crkvi, mostova, zeleznice, TV i radio stanica...

Takvo bombardovanje je ostavilo za sobom 576 srpskih vojnika i vise od 2000 civila mrtvih, od kojih njih 79 su deca. Kako je to rekao pukovnik Dejvid Hekvort, americki zivi vojnik sa najvise odlikovanja, koga imam privilegiju da racunam medju svoje prijatelje, oni su svi bili zrtva "Klintonove doktrine." Koja glasi:

"Bombardovati civile i civilne strukture sve dok vojska te zemlje ne moze to vise da gleda."

Klinton nije vodio rat protiv Milosevica; on je vodio rat protiv srpskih civila. Kukavicki rat. Jedina vrsta rata, pretpostavljam, koju jedan begunac od vojne obaveze zna kako da vodi.

To nije bio rat. To je bio terorizam! Drzavni terorizam, da budemo precizniji.

Zbog toga sam po mom povratku iz Srbije dva puta putovao u glavni grad nase drzave da govorim protiv NATO napada na Srbiju. Prvog puta sam to uradio u Elipsi, odmah iza Bele Kuce, 1.maja. Drugog puta sam to uradio 5.juna, kada su se na desetine hiljada ljudi koji su protestvovali protiv rata okupili kod spomenika palim u Vijetnamu. Oba puta sam zapoceo moje govore sledecim primedbama:

"Dosao sam u Vasington iz drzave Arizone u kojoj se nalazi Veliki kanjon, da vam se pridruzim u vasem pravednickom protestu protiv americke vlade koja je postala tako ne-americka. Ovo vise nije vlada "NARODA, OD NARODA, NARODNA, ZA NAROD." Ovo je vlada grupe i za grupu "trgovaca smrti," bankara i industrijalista, koju vode korumpirani politicari, kao sto je Bil Klinton. A ovo je i vlada koja radi PROTIV interesa americkog naroda.

Je li u nasem interesu da imamo nacionalni dug od 5,6 triliona USD?

Je li u nasem interesu da platimo iskupljenje bankara iz Vol strita kod MMF-a u Meksiku, Aziji, Rusiji ili Brazilu?

Je li u nasem interesu da americke trupe budu stacionirane u preko 100 zemalja sirom sveta>

Je li u nasem interesu da moramo da gradimo spomenik palima na Kosovu odmah pored Zida placa gde stojimo?

Je li u nasem interesu da americki piloti seju smrt i unistavanje nad nevinim civilima?

Na svako od ovih pitanja odgovoreno je gromoglasnim "ne" iz gomile.

Takodje sam ukazao da, kad bi Vinston Cercil drzao svoj cuveni govor "Gvozdena zavesa", mogao bi reci:

"Ali senka je pala na scene tako kasno osvetljene pobedom u hladnom ratu. Od Belfasta na Irskom moru, do Trsta na Jadranskom moru; do Budimpeste na Dunavu - gvozdena zavesa je pala preko Kontinenta. Njeno ime je - Severnoatlantska teroristicka organizacija (= NATO)."

Predsednik Dvajt Ajzenhauer je takodje upozorio Amerikance u svom oprostajnom obracanju naciji 1961.godine:

"U vecima vlade moramo se stititi od neopravdanih uticaja, bilo da su trazeni ili ne, vojno-industrijskog kompleksa. Potencijal za katastrofalni porast pogresno rasporedjene vlasti tui postoji i bice uporan. Ne smemo nikada dozvoliti da tezina te kombinacije ugrozi nase slobode ili demokratski proces."

A ipak, evo nas, 39 godina kasnije... vidimo da su ugrozene i nase slobode i nas demokratski proces.

Pa da li to znaci da treba svi da legnemo i predamo se Novom svetskom poretku? Nikako. Treba samo da izaberemo drugo bojno polje. Ono gde su nasi izgledi bolji.

Ne znam koliko je nasih gostiju ovde imalo priliku da putuje kroz pustinje Jugozapada 80-ih godina. Za one koji nisu, dozvolite mi da kazem da su Arizona i Juzna Kalifornija bile pune motorciklista. Ne to nisu bili biciklisti tipa "Tour de 'France". Ja govorim o bradatim motorciklistima koji su nosili vatreno oruzje, lance, nozeve, i obicno putovali u grupama.

Pa, pokusajte da zamislite jedan mali kamion koji se zaustavio usred pustinje. Vozac kamiona ulazi u restoran i narucuje hamburger, solju kafe i parce pite.

Dok seda za sto da jede, trojica motorciklista grubog izgleda ulazi unutra. Jedan od njih zgrabi kamiondzijin hamburger i zagrize ga. Drugi uzme njegovu kafu i prospe je na pod. Treci zgnjeci njegovu pitu u tanjiru pa je onda baci na sto.

Kamiondzija ne kaze nista, ustane, plati i izadje. Jedan od trojice motorciklista se okrene kasirki i kaze:

"Nije bas neki muskarac, zar ne?"

"Nije bas ni neki vozac", kaze kasirka. "Pogledajte kako je presao kamionom preko tri motorcikla."

[pauza & osmeh]

Poenta price? Prvo, dela govore glasnije od reci. Drugo, pametna osoba ce izabrati sopstveno polje bitke; ono na kome ima vise sanse.

U nasem slucaju to znaci svrgavanje politicara koji deluju kao marionete vasingtonskog Zlog carstva. Pocev sa "herojem pronevere," iz Arizone, Dzon Mek Kejnom, koji je podrzao i cak podstrekivao Klintona u svim njegovim zlocinima protiv covecnosti; u svim njegovim zlocinima protiv nasih novcanika. Mek kejn, kao i "Dubvaja" pre dva dana, takodje je podrzao Klintona u produzavanju boravka americkih trupa na Kosovu. Mek Kejn, opet kao i "Dubvaja," Klinton ili Gor, ni malo ne haje za devet miliona meksickih imigranata koji su izvrsili invaziju na nasu zemlju.

Amerika je sirom otvorena za bujicu imigranata. Nije ni cudo da ranceri u Arizoni moraju da brane svoju imovinu i nase granice skoro potpuno sami, protiv citave armije ilegalnih imigranata.

Moramo da pomognemo ovim americkim gradjanima, narocito sada kada Meksiko pokusava da prebaci pitanje jurisdikciju nad suverenim SAD na Ujedinjene Nacije. I kada Medlin Olbrajt i Dzejn Reno staju na stranu ove strane zemlje protiv Amerikanaca. kad vec pricamo o vladi "naroda" koja se okrece PROTIV naroda!

[pauza]

Dame i gospodo, da li ste ikada culi za Actlan? Ako niste, bolje da ga sada zapamtite. To je staro meskicko ime za americki jugozapad - Kaliforniju, Arizonu, Novi Meksiko i Teksas. A Meksiko vrsi sistematsku demografsku na njega, legalno i ilegalno, bas kao sto su to radili Albanci na Kosovu.

Evo nekih mogucih posledica ako se nastavi takva imigracija:

· U jednom momentu ove godine Hispanoamerikanci, Azijci i crnci ce predstavljati 51% stanovnistva okruga Santa Klara County, srca kalifornijske Silikonske doline. · Hispanoamerikanci ce postati najveca nacionalna manjina u Sjedinjenim Drzavama 2010.godine. · Do 2050.godine, belci koji nemaju pretke Hispanoamerikance ce postati manjina u SAD po prvi put u istoriji.

Dobrodosli u Actlan, dame i gospodo, americko Kosovo! [pauza] Prijatelji, ovo nije slucajno. To je posledica vasingtonske nacionalne sabotaze. Prvo, Zakonom o imigraciji iz 1965.godine koji je totalno izmenio kvantitet i kvalitet imigranata. Drugo, namernim zanemarivanjem od strane nase savezne vlade.

Razlog za to? Demokrate se udvaraju Hispanoamerikancima da bi pridobili njihove glasove.

Rezultat? Jeftinija radna snaga za biznis Princeva. I nizi standard za ostale Amerikance.

Ne mozemo ocekivati da se stvari poprave ako bude izabran "Dubvaja". Kako je to rekao Sam Fransis u aprilskom broju casopisa `Chronicles`:

"[Bus] vodi veliki deo svoje kampanje na spanskom jeziku i koriscenjem reklama na spanskom jeziku, kao i time sto se hvali o svom dosadasnjem ponasanju u suprotstavljanju imigracionim restrikcijama, podrzavanju dvojezicnog obrazovanja, i fotografisanju sa meksickim predsednikom Ernestom Zedilom i meksickim guvernerima duz teksaske granice. Guverner Teksasa se takodje protivio koriscenju americkih trupa za zastitu granice od ilegalne imigracije."

Vojnici granicne patrole SAD koji stite nase drzavne granice dugacke 6.000 milja broje duplo manje ljudi nego policija Cikaga, na primer. Ili jednu petinu od broja policajaca u Njujorku.

Tako, dok su nase granice porozne, unutar zemlje ima puno razloga da se opravda nazivanje Klintonove Amerike policijskom drzavom. Zatvorska populacija SAD, daleko najbrojnija na svetu, mozda prelazi 2 miliona ove godine, prema skorasnjem izvestaju Ministarstva pravde. .

Iza SAD dolazi Kina sa procenjenim 1,2 miliona zatvorenika, pa Rusija sa oko 1 milion zatvorenika. Ali Kina ima skoro pet puta vise stanovnika nego SAD. Sto znaci da je cak i stopa zatvaranja ove komunisticke zemlje oko jedne petine od stope Klintonove i Dzenet Renoine Amerike.

Bas je to neka "zemlja slobodnih!"

Mislite da je to lose? I jeste. Ali postaje jos gore... Evo jednog kviza koji sam primio ove nedelje od jednog citaoca iz drzave Ajdaho.

"KOJA JE OVO ZEMLJA? · 709.000 regularne (aktivne) vojske · 293.000 rezervnih trupa · 8 stalnih armijskih divizija · 20 vazdusnih krila Ratnog vazduhoplovstva i Ratne mornarice sa 2.000 borbenih aviona · 232 strateska bombardera · 13 podmornica sa strateskim balistickim raketama sa 3.114 nuklearnih bojevih glava na 232 rakete; · 500 interkontinentalnih balistickih raketa sa 1.950 bojevih glava · 4 nosaca aviona · 121 bojnih brodova i podmornica, plus njihove baze za podrsku, brodogradilista i logisticki objekti potrebni za takvu pomorsku silu --- E sad, je li ta zemlja Rusija?... Ne. Crvena Kina? ...Ne. Velika Britanija? ... Opet pogresno. SAD? ... Tesko. "Pa, nemojte se osecati isuvise lose ako ne mozete da identifikujete ovu globalnu supersilu," kaze nas citalac. "Ova zemlja vise ne postoji. Ona je nestala. Ovo su americke vojne snage koje su nestale od kada su 1992. godine izabrani Bil Klinton i Al Gor." [pause]

Dame i gospodo, nasi izborni procesi su se pretvorili u "Demokratsku farsu." Nas Ustav seckaju vasingtonske sluge Princeva Novog svetskog poretka. Nasa vojska je moralno iskvarena, a koristi se kao privatna vojska Princeva. Strani spijuni, naime izraelski, rade sta im je volja u Klintonovoj Beloj Kuci. Ministarstvo spoljnih poslova Madam Maloumne (igra reci = Halfbright) gubi laptopove sa visoko poverljivim informacijama o nacionalnoj bezbednosti kao da su stare knjige iz biblioteke. Predsednicki kandidati i Republikanske i Demokratske stranke udvaraju se Kini i izvoze na stotine hiljada americkih radnih mesta u ovu komunisticku zemlju.

Ovo mora da se prekine!

Vreme je za sve pristojne, bogobojazljive Amerikance da aktiviraju alarm i "samo kazu ne" vladi koja koristi nas novac da ubija nevine ljude i naoruzava potencijalne strane neprijatelje.

Mi jos uvek imamo zakonska sredstva na raspolaganju da zbacimo jaram Novog svetskog poretka. Ali imamo li hrabrosti da to uradimo?

Sve sto treba da uradimo je da primenimo nas Ustav. Rigorozno i energicno.

Sve sto treba da uradimo je da svrgnemo politicare koji su nas prodali "trgovcima smrti" i drugim industrijalcima.

Sve sto treba da uradimo je da prekinemo dovod krvi Zlom Carstvu - poreze koje nam je nametnuo Huver.

Sve sto treba da uradimo je da vratimo nase vojnike kuci, nase muskarce i zene koji su se zakleli da ce stititi nasu zemlju, a ne novcanike u Vol Stritu!

Ukratko, sve sto treba da uradimo je da uzviknemo ono sto pise na mojoj registarskoj tablici... [podize znak] NO2NWO (=NE Novom svetskom poretku)!

A onda, sve sto treba da dodamo ovome je. YES2PAT (= DA ZA PATA). za Predsednika!"

*****

Ovaj govor, odrzan u prepunoj balskoj dvorani Ceperel Centra, prekidan je aplauzima i/ili ovacijama publike koja je ustajala desetinu puta. Na kraju, dok je govornik podigao uvis dve imitacije registarskih tablica Arizone i citao naglas poruke napisane na njima, cela balska dvorana je bila na nogama, aplaudirala i ponavljala za njim.

Kasnije je nekoliko desetina delegata Reformisticke stranke prislo govorniku da izrazi svoju podrsku porukama koje je izgovorio u svom govoru. Od mnogih cestitki izdvojicemo sledece tri...

Jedna dama je rekla toliko glasno da su se glave ljudi koji su sedeli u nekoliko zadnjih redova okrenule da cuju:

"Hvala vam, gospodine, sto ste tu za Ameriku u vreme kada nam je to najvise potrebno," rekla je obracajuci se uredniku sajta TiM koji je tada sedeo u zadnjem redu. "Trebalo bi da vam se da slobodan pristup javnim radio talasima Amerike da prenosite svoju poruku naciji, stalno nanovo." Neki drugi ljudi su viknuli: "tako je, tako je!" dok su ljudi u zadnjim redovima ponovo poceli da spontano aplaudiraju (nazalost dok je glasanje bilo u toku).

Predsedavajuci skupa, bivsi vojni oficir, samo je rekao: "Kakv izuzetan govor! Pogodio je pravo u cilj!"

Ali je mozda najdirljiviji gest dosao od jedne "male starice." Ona je rekla: "Toliko sam dirnuta vasim govorom da bih plakala. Rekli ste sve sto treba reci. I to tako lepo. Hvala vam." A onda je gurnula zguzvanu novcanicu od 1 dolar u ruku uredika sajta TiM. "Evo vam za kafu!" dodala je.

"Hvala vam, gospodjo, to je tako lepo od vas, ali ja nisam kandidat, vec Pat Bjukenen."

"Znam. Ali sam osetila da moram nesto da uradim za vas da vam zahvalim za ono sto vi radite za nasu zemlju. I eto."

Kasnije, bas pre nego sto se Pat Bjukenen obratio delegatima skupa, ovaj autor mu je na bini poklonio one dve imitacije registarskih tablica koje je napravio za svoj govor - kao "amajlije iz Arizone da ih ponese sa sobom u Belu Kucu."

Onda je Bjukenen podigao uvis obe ove registarske tablice da ih gomila vidi, pozirajuci fotografima uz gromoglasan aplauz i uzvike "Samo napred Pat!" od strane publike.

Kasnije je predsednik Reformisticke stranke Arizone rekao u pismu u kome se zahvalio ovom autoru da je retko za jedan skup da ima dva velika dogadjaja - "Govor Pata Bjukenena i vas govor."

Sto je super. I ovaj autor je zahvalan za svu ovu podrsku lidera i clanova Reformisticke stranke. Ali sve ovo ce biti nizasta ukoliko americki narod to ne zapamti i ponese u svom srcu kada bude otisao na glasacka mesta u utorak 7. novembra.  

[ Prethodni clanci ]

Copyright ©2000 beograd.com. All Rights Reserved.