Novi svetski poredak
pise Bob Djurdjevic

25.07.2000.

Novi svetski poredak i Srbi - Deo XLII

KA GLOBALISTICKOM EVROPSKOM CARSTVU

Covek koji je bio na celu najgoreg napada na covecanstvo od kraja drugog svetskog rata - NATO-vog 79-dnevnog bombardovanja Srbije prosle godine - odlikovan je 2. juna za svoj doprinos "evropskom miru". Bil Klinton je u starom nemackom gradu Ahenu odlikovan ordenom Sarlmanj, koji se daje za doprinose evropskom miru i jedinstvu.

Naravno. Jer, prosle godine je ovim ordenom odlikovan drugi najglasniji zagovornik zlocina protiv covecnosti, sto je predstavljalo NATO bombardovanje - Klintonov kolega neoptuzeni ratni zlocinac, britanski premijer Toni Bler.

Pa o cemu se uopste radi kod tog Sarlmanj odlikovanja? To je sve u vezi sa izgradjivanjem novog globalistickog evropskog carstva na rusevinama marksizma i lenjinizma. Ako niste sigurni u to koliko je nas begunac od vojske i graditelj Novog svetskog poretka iz Arkanzasa ozbiljan u vezi sa ovim, pogledajte proslogodisnju kolumnu ovog autora objavljenu u casopisu `New Dawn` "Nova gvozdena zavesa nad Evropom," koja je napisana pre nego sto je NATO bombardovao Srbiju.

List `Wall Street Journal` je takodje to lepo rekao u svom uvodnom clanku 3. juna:

"Pojedinci koji su dosli na vlast su bili na ulicama pre 20-30 godina, demonstrirajuci protiv Vijetnamskog rata ili instaliranja Persing raketa u Nemackoj. Sada su oni nasledili generaciju zapadnih lidera koja je srusila Berlinski zid, pa sada jedni drugima odaju pocasti za svoje drzavnistvo."

Drugim recima, uspavani marksisti, reinkarnirani kao globalisti Novog svetskog poretka, maze jedni druge onako kako su to radili Staljin, Tito i Mao. Druga era, drugi ljudi; isti etos; isto mazenje. I slicna ljudski pokolj iza medalja. Ali nemojte zadrzavati dah cekajuci na to da se preki sud UN u Hagu, ciji je posao da progoni ratne zlocine, objavi podizanje optuznica protiv NATO lidera. Glavni tuzilac ovog Tribunala, Karla del Ponte, rekla je 2. juna Savetu bezbednosti UN da nema osnove za otvaranje istrage o tome.

"Iako je NATO napravio neke greske, ja sam veoma zadovoljna sto NATO nije namerno gadjao civile i nezakonite vojne mete tokom svoje kampanje bombardovanja," rekla je ona.

Sa gornjom izjavom Del Ponte je uspesno zavrsila prelaz iz originalne "Madam Preki sud," Luiz Arbur, koja je prosle godine nagradjena za svoju potcinjenost zlocincima Novog svetskog poretka tako sto je izabrana u Vrhovni sud Kanade. Pitate se koja nagrada ocekuje Karlu Del Ponte? Mozda jos jedan Sarlmanj orden?

U medjuvremenu, uoci prvog samita sa novim ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, Klinton je 2. juna rekao da demokratija nije cvrsto pustila korenje u Moskvi i da Zapad mora da ucini sve da pomogne.

"Moramo da radimo na tome da izgradimo partnerski odnos sa Rusijom, koji ce pomoci stabilnost, demokratiju i kooperativno angazovanje sa Zapadom i punu integraciju sa globalnim institucijama", rekao je Klinton. "Nijedna vrata ne smeju biti zapecacena za Rusiju, ni NATO-a, ni EU. Alternativa bi bila buducnost stetne konkurencije izmedju Rusije i Zapada i kraj nase vizije nepodeljenog kontinenta."

Nije ni cudo da je ruska Duma prakticno bojkotovala Klintonov govor 5. juna. "Manje od polovine" sedista u ruskom parlamentu je bilo popunjeno, ukljucujuci tu oko 100 ljudi iz Klintonove pratnje i zvanicnike ruskog Ministarstva spoljnih poslova, koji su iskorisceni da popune stolice Dume da bi minimizirali sramotu. Uz to, nekih 15 clanova Saveta Ruske Federacije (nesto kao Senat SAD) takodje je bilo prisutno.

Posto je Klintonova medijska mreza (CNN - igra reci: Clinton News Network) prenosila uzivo govor americkog predsednika (nijedna ruska mreza se nije potrudila da to uradi), covek je stvarno mogao da prepozna Sema Bergera (savetnika za nacionalnu bezbednost) i Medlin Olbrajt (ministra spoljnih poslova), na primer, medju onima u Dumi. To je konacno bila uloga koja dobro odgovora Klintonovim neamerickim spoljnopolitickim zvanicnicima. Voleo bih da su im Rusi dali stalno zaposlenje kao osobama koje popunjavaju stolice.

Klinton je takodje u Nemackoj rekao da je drugi veliki nezavrseni posao da se osigura trajni mir na jugoistoku kontinenta i kraj vladavine jugoslovenskog predsednika Slobodana Milosevica, prema izvestaju agencije Reuters iz Ahena. "Nas cilj mora biti da se debalkanizuje Balkan," rekao je on. 'Mi moramo takodje ostati nepokolebljivo za demokratsku tranziciju Srbije. Ne sme biti buducnosti za g. Milosevica i njegovu politiku mrznje i etnickog ciscenja."

Klinton je rekao da ocekuje da Evropska Unija ima do 30 clanova u roku od jedne generacije, da se prostire od Baltika do Balkana i Turske i da bude veca nego sto je Sarlemanj, koji je vladao velikim delom Evrope u osmom i devetom veku, mogao i da zamisli. "Debalkanizovati" Balkan? Srbija kao poslednji "veliki nezavrseni posao?" Nabijanje Turske niz grlo Evrope? Evropsko carstvo "vece od icega sto je Sarlemanj mogao i da zamisli?"

Sticete li osecaj da mozda slusamo novog Adolfa iz Arkanzasa? Nije ni cudo da su Srbi Klintona nazvali "Adolf" cak i pre nego sto je bombardovao njihovu prestonicu na Uskrs 1999. godine, bas kao sto je i Adolf bombardovao na Uskrs 1941. "Od ovog dana Beograd je prestonica Slobodnog sveta. A Vasington je sediste Zlog Carstva," napisali smo u ratnom TiM biltenu objavljenom u aprilu 1999.

Zbog toga je mozda ironija da je istog dana kada je Klinton pozvao na skidanje Milosevica sa vlasti, jugoslovenski predsednik urgirao na Evropu da zaustavi da slepo sledi Sjedinjene Americke Drzave.

Na sastanku sa bivsim grckim ministrom spoljnih poslova, Karlosom Papuljasom, Milosevic je takodje posavetovao evropske drzave da pristajanje na politiku SAD steti celom kontinentu, narocito Balkanu, prema izvestaju agencije Associated Press.

"Slepa poslusnost koju vlade Evropske unije pokazuju prema diktatu americke vlade izaziova veliku stetu celom evropskom kontinentu, a narocito Balkanu,'' rekao je Milosevic. "Bilo bi logicno da se vlade evropskih drzava iznad svega brinu za interese sopstvenih drzava, a ne za interese americke vlade i njene lude ideje da zavladaju celim svetom."

Milosevicevi komentari tog dana (2. juna) bili su drugi put te nedelje da je jugoslovenski predsednik pozvao Evropu da pruzi otpor onome sto je on nazvao americkom dominacijom. 29. maja, dok je inaugurisao novi most na Dunavu da zameni jedan od tri koje je NATO unistio u proslogodisnjem bombardovanju Jugoslavije, Milosevic je rekao da Evropa treba da bude ponosna na dostignuca Srbije u ponovnoj izgradnji svoje zemlje. On je onda nazvao Srbiju "najevropskijom evropskom zemljom u Evropi."

Dok incident sa Hajderom u Austriji pocetkom ove godine moze da pomogne da se opravda Miloseviceva gornja tvrdnja, blize istini moze biti ono sto mi govorimo vec pet godina. Srbija je jedina ne-vazalna zemlja preostala u Evropi (vidi "Pripitomljavanje ruskog medveda: Novi Prodor na Istok", 19. april 1995.). Zato je Srbija trn u oku Novog svetskog poretka. I zato je ona objekat bombi i prezira globalistickih vladara Evrope - "Adolfa" Arkanzasa; Sarlmanja Novog svetskog poretka. Ukljucujuci tu i njegove miljenicke medije.

Uvodni clanak u listu `Wall Street Journal` od 7. juna, na primer, "Istina pobedjuje," bio je zadovoljstvo citati. Pravom istinoljupcu, to jest. Jer ovog puta su urednici lista `Wall Street Journal` stvarno dali sve od sebe. Do kraja...

"Ovo je zvanicno: NATO nije pocinio ratne zlocine..." trubio je urednik u uvodnoj recenici, citirajuci kao "dokaz" misljenje dokazanog tuzioca prekog suda - Karle Del Ponte.

Ovo je zvanicno: NATO je pocinio ratne zlocine, zakljucila je organizacija `Amnesty International` istog dana kada je objavljen uvodni clanak u listu `Wall Street Journal` (7. juna).

Cak je i isto toliko fanaticno anti-srpski list `New York Times` priznao 7. juna da je "u obimnom izvestaju koji je razbesneo NATO lidere, organizacija Amnesty International rekla da je NATO prekrsio medjunarodni zakon svojim bombardovanjem Jugoslavije gadjajuci mete gde je bilo sigurno da ce poginuti civili." Izvestaj organizacije Amnesty je rekao da su NATO ratni zlocinci ubili "do 1.500 civila".

A sta je rekao list `Wall Street Journal`? "Istina retko vredi mnogo kod intelektualnih veverica i nitkova. Ali korekcija onoga sto se pogresno razumelo, radi potomstva, ima svoju korist."

Oh, znaci organizacija Amnesty International su "intelektualne veverice i nitkovi?" Ili vise od 60 drugih mirovnih grupa iz cele Evrope koje zele da pokrenu sudske postupke protiv NATO-a, prema izvestaju australijske agencije ABC od 3. juna? Ovi aktivisti kazu da je NATO bombardovanje Jugoslavije prekrsilo medjunarodne zakone i da se rat vodio nesrazmernim sredstvima.

"Korekcija onoga sto se pogresno razumelo radi potomstva?" Ne tako brzo, plasim se. I ne samo zato sto izvestaj Amnesty International autoritativno pobija misljenja dokazanih intelektualnih kurvi koje rade na sudu u Hagu. Takodje, jer je ovaj daleko od kraja. U stvari, prava sudjenja za ratne zlocine - ona za zlocine NATO-a protiv covecnosti - jos nisu ni pocela. Ipak do njih ce doci. Samo cekajte.

Jer mediji, ukljucujuci tu i `Wall Street Journal`, koji se istakao u podrsci NATO-vom bombardovanju Srbije, moze takodje da zavrsi kao optuzeni na buducim sudjenjima kao saucesnik u NATO-vim ratnim zlocinima. Bas kao sto je i nacistickom propagandisti, Juliusu Strajheru, presudjeno da je kriv i obesen je u Nirnbergu 1946. godine za zlocin promovisanja agresivnog rata u svojim novinama. UN su ozakonile ovo u konvenciji napisanoj 1966. godine a ratifikovanoj 1972.

"Zlocin Strajhera je da je ucinio ove (nacisticke) zlocine mogucim, sto oni nikada ne bi bili da nije bilo njega i onih slicnih njemu," pise Nizkor Project o nirnberskom procesu. "Bez Strajhera i njegove propagande, Kaltenbruneri, Himleri, General Strupovi ne bi imali nikoga da obavlja njihovu propagandu. U svom dometu Strajherov zlocin je verovatno veci i dalekosezniji od bilo kog drugog od optuzenih (u Nirnbergu). Jad koji su drugi izazvali prestao je sa njihovim hvatanjem. Efekti zlocina ovog coveka, otrova koji je on uneo u um miliona decaka i devojcica se nastavlja..."

Sada, samo zamenite reci "NATO" za "naci," i "mediji establismenta" za "Strajher," i moci cete da vidite neke zapanjujuce slicnosti izmedju Nemacke iz 1939. i Novog svetskog poretka 60 godina kasnije.

A sta to kaze `Wall Street Journal`? Ubijanje Srba su bile "dobronamerne greske, a ne definicija ratnog zlocina."

Sto je totalna glupost. Zgrada srpske Radio TV je bila namerno bombardovana. Kao i zgrada TV u Novom Sadu. Kao i civilni voz na mostu u Grdelici. Kao i kolone izbeglica na Kosovu. Kao i civilni autobus kod Peci. Kao i most u Varvarinu. I tako dalje i tako dalje. Nijedna od ovih meta nije imala nikakv vojni znacaj.

Niti je upotreba kasetnih bombi u stambenim oblastima Nisa i drugih srpskih gradova bila "dobronamerna greska." Kasetne bombe su namenjene da ubijaju ljude, a ne da dizu zgrade u vazduh.

Do sada je vec razvijena javna arhiva koja dokazuje da je na stotine ljudi koji su umrli u ovim napadima poginulo kao rezultat namernog NATO bombardovanja.

A sada, urednici `Wall Street Journal-a` brane medjunarodne siledzije i ubice koji su naredili ove napade protiv civilnih meta. I staju na njihovu stranu protiv svojih kolega novinara koji su bili medju civilima poginulim od NATO bombi. O tempora, o mores... (= Kakvo vreme! Kakvi obicaji!)

Konacno, cak i da je mali broj civilnih zrtvi umro kao rezultat "dobronamernih greski," pa sta? NATO je prekrsio skoro sve medjunarodne zakone zapisane kada je zapoceo svoj nezakoniti napad na Srbiju.

A sta list `Wall Street Journal` kaze o tome? Nista.

Ali je zavrsio svoj uvodni clanak umerenim tonom. Za pravog istinoljupca.

"Nadamo se da ce sada nastupiti period obnovljenih napora da se pravi ratni zlocnici pozovu na odgovornost."

Kakva divna misao! Hocemo li poceti sa Bil Klintonom, Medlin Olbrajt, Vilijamom Koenom, Toni Blerom, Vesli Klarkom, Dzordz Robertsonom i Havijerom Solanom, na primer?

A onda, nakon pocetnih poteza i drugih NATO lidera, hocemo li zapoceti sa nizom medijskih saucesnika NATO-vih ratnih zlocina time sto cemo optuziti Pitera Kana (izdavaca) lista `Wall Street Journal` i Roberta Bartlija (urednika)? Da li neko podrzava ovu ideju?  

[ Prethodni clanci ]

Copyright ©2000 beograd.com. All Rights Reserved.