Novi svetski poredak
pise Bob Djurdjevic

02.01.2001

Novi svetski poredak i Srbi 

Ne slusajte sta PRICAJU, gledajte sta RADE

U mojoj proslonedeljnoj kolumni (26. decembar) sam vam rekao kako je Vasington kupio jugoslovensko predsednistvo za 41 milion USD. Ali cekajte malo, mogle bi da kazu neke Sumnjicave Tome medju Srbima. A zapravo neke i jesu. "Da je Vojislav Kostunica zaista marioneta SAD, kako biste objasnili uporni secesionizam Djukanovicevog rezima u Podgorici?", upitao je Nebojsa Malic, na primer, koji pise clanke u rubrici "Balkan Express", na sajtu Antiwar.com (13. decembra).

Lako, jer to vise nije u interesu SAD! Zasto bi Vasington zeleo da se Crna Gora otcepi sad kad je dobio glavnu premiju na Balkanu - Srbiju -pod svoju cizmu? Nakon sto je Vasington godinama zudeo da se on otcepi OD MILOSEVICA, Djukanovic samo jos nije shvatio da se tle pod njim pomerilo. Niti su to jos shvatili Albanci.

"...Niti ambivalenciju NATO-a povodom albanske invazije na juznu Srbiju?" nastavljaju sumnjicave Tome.

Moj odgovor. Ambivalenciju? NATO je SAUCESNIK kosovskih albanskih terorista. Vidi tekst: "Srpski slabici se ulaguju NATO makroima" - stavka 9 u biltenu Truth in Media http://www.truthinmedia.org/Bulletins2000/tim2000-11-7.html.

Sto se tice reakcije Kostunicine vlade na ovu NATO-vu "ambivalenciju", pokusajte je nazvati njenim pravim imenom - kukavicluk ili popustanje. Kao rezultat toga, Srbi iz regiona presevske doline se bune i protestvuju - ovog puta protiv Kostunicinog rezima. Oko 3.000 ljudi je kolima, kamionima i traktorima 13. decembra blokiralo puteve u i iz Bujanovca, zeleznicku prugu i sve puteve koji povezuju Srbiju sa Makedonijom i Grckom. Pogledajte clanak u listu New York Times od 14. decembra - Srbi protestvuju blizu Kosova - http://www.nytimes.com/2000/12/14/world/14SERB.html.

Ali Sumnjicave Tome i dalje brane Kostunicu, isticuci da "Kostunicina stranka podrzava Srpsku demokratsku stranku (SDS) u Bosni, koju SAD pokusavaju da zabrane iako je pobedila na tamosnjim izborima sasvim posteno i jasno".

Istina je. Kljucna rec ovde je proslo vreme A sada kad Vasington zeli da ponisti rezultate na skorasnjim izborima u RS na kojima je SDS pobedila, sta Kostunica RADI da odbrani svoje ortake iz SDS-a? Pokusajte da izaberete izmedju nista, ic, nada ili nula, da bi odgovorili na to pitanje.

"Kostunica takodje insistira na teritorijalnom integritetu Srbije i Jugoslavije", nastavlja Sumnjicavi Toma, "dok SAD podrzava separatisticke zahteve svojih klijenata na Kosovu i u Crnoj Gori, iako javno tvrdi suprotno."

Sasvim tacno. Ali to je takodje bilo "juce", kad je Milosevic jos bio na vlasti. A sada? Sada.na osnovu odustajanja od "starih" jugoslovenskih prava na sukcesiju, Kostunica je takodje odustao i od Kosova. Osim de facto priznavanja Kosova, UN rezolucija 1244 nije vredna papira na kome je napisana ako zemlja na koju se odnosi vise ne postoji. Rezolucija 1244 NE kaze da je Kosovo integralni deo SRBIJE (sto bi trebalo da kaze), samo deo Jugoslavije. Sto su Kostunica et. al. sada legalno izbrisali iz knjiga.

Tako da cak i ako je Milosevic bio glup ili ucenjen da pristane na UN 1244, Kostunica, pravnik, je taj koji bi trebalo da zna bolje, da nije marioneta Vasingtona, pre nego sto zakuca poslednji ekser na kovceg u kome se sada sahranjuje Kosovo. (Barem sada, dok Srbija konacno ne dobije pravog patriotu za predsednika, dao Bog).

Neki dodatni primeri da Kostunica deluje kao vasingtonski lakej su:

· Pristanak da vasingtonske marionete - G-17 globalisti - rukovode ekonomskom politikom nove jugoslovenske vlade. 

· Poziranje za fotografe, smeskanje i sastajanje sa jednim od najvecih svetskih srbofoba - arhitektom unistavanja bosanske srpske republike i prijateljem albanskih terorista sa Kosova - Ricardom Holbrukom - http://www.truthinmedia.org/Bulletins2000/tim2000-10-9.html

· Pristanak da Goran Svilanovic, bivsi komunista i jos jedna vasingtonska marioneta, se izabere za ministra spoljnih poslova. 

· Poredjenje sebe sa Lenjinom - http://www.truthinmedia.org/Bulletins2000/tim2000-11-2.html

· Pristanak da se dozvoli da Haski preki sud otvori kancelariju u Beogradu 

· Rukovanje sa, umesto hapsenje za ratne zlocine, mozda najvecim svetskim srbofobom koji je vodio NATO rat protiv Srbije - Medlin Olbrajt. Time sto je dozvolio svom ministru spoljnih poslova da odrzi privatno sastanak sa Olbrajtovom.

U medjuvremenu, da li su Kostunica et. al. dobili obecane im nagrade - da se skine spoljni zid sankcija - da padnu na kolena bestidno pred svojim vasingtonskim sefovima? Ne, koliko ja znam. Pretpostalvaljam da nisu pali, niti njihova drzava, jos uvek dovoljno nisko pred gospodarima sveta?

Ovom Sumnjicavom Tomi (Malicu), kao i drugima, takodje preporucujem da procitaju Jane's Intelligence Digest, od 3. novembra 2000., ako zele da znaju kako je stvarno Kostunica dosao na vlast i kome sada sluzi. Jane’s je ugledna, privatna i nezavisna britanska organizacija za prikupljanje obavestajnih informacija, koja nema nikakve veze sa listom Washington Post, ili nekim drugim vasingtonskim glasilom, ukljucujuci tu i Stejt Department.

"Ono sto se moze ustanoviti van svake sumnje je da su OBE STRANE VARALE u prvom izbornom krugu 24. septembra. Dok to nije bilo nista novo za Milosevica, to je bio nov pristup Demokratske opozicije Srbije (DOS-a) koji je izradio precizne matematicke modele sa kojima da se suprotstavi svakim stvarnim rezultatima. Dok je pravi rezultat glasanja za predsednika sigurno bio u korist Kostunice, on skoro sigurno NIJE PRESAO 50% potrebnih za pobedu u prvom krugu. Medjutim, to nije sprecilo timove DOS-a da tvrde da su pobedili u prvom krugu - oni su bili sigurni da nakon toliko mnogo prevara Milosevic nema medjunarodni kredibilitet. (naglasak dodat)

Dok su javni protesti koji su zahtevali da se prizna pobeda Kostunice prikupljali snagu, bilo je samo pitanje uspesnog dovrsavanja plana fizickim sklanjanjem Milosevica. Glavni politicki koordinator je bio Djindjic, glavni strateg Stanisic, a terenska koordinacija je bila u rukama oko 200 clanova Otpora i dvadesetak gradonacelnika i njihovih pomocnika.

Otpor je opskrbljen terenskim radio stanicama i bezbednim komunikacijama i odluceno je da operativna grupa koja bi vodila napade bude iz zapadnog srpskog grada Cacka - uporista opozicije i rojalistickog pokreta otelotvorenog u njegovom gradonacelniku Velji Ilicu, koji je obezbedio saradnju sa nekoliko lokalnih oficira VJ i oruzje iz skladista rezervi. Ovo je podeljeno 2. oktobra, dok se DOS pripremao da pozove na miting u Beogradu 5. oktobra da prisili Milosevica.

Grupa iz Cacka, njih oko 4.000, imala je 2.500 AK-47 puski i preko 600 komada protivtenkovske municije koja se lansira s ramena. U slucaju da neka jedinica VJ ili MUP-a odluci da ostane lojalna Milosevicu, bili su iskopani rovovi na juznom prilazu Beogradu gde je rasporedjeno nekoliko stotina minobacaca i bestrzajnih puski. U nekoliko gradova su naoruzane ekipe, kojima je koordinirao Otpor, bile u stanju pripravnosti; clanovi DOS-a, naime Djindjic i Nebojsa Covic, koji se prikljucio opoziciji nakon sto je izbacen iz SPS-a 1997, okupili su sopstvene `snage bezbednosti' koje su brojale preko 1.000 ljudi.

[...] Medjutim, cini se da je broj ucesnika na najvisem nivou bio znacajan, a oni koji su se spotakli o neke elemente plana, tiho su udaljeni iz igre.

Ove ekipe su se kretale ka Beogradu u noci 4. oktobra. Ekipa iz Cacka je imala buldozere na prikolicama, a druga teska masinerija je bila on u pripravnosti u Beogradu. Bilo je od kljucne vaznosti izvrsiti ovu operaciju brzo i bez prolivanja krvi, jer su takve garancije date Pavkovicu i MUP-u. [...]

Sve se dogodilo na unapred za to odredjenim mestima, gde su cekale TV kamere. Prema planu, Beograd je preuzet za manje od dva sata."

Tako da bi mozda trebalo da coup d’etat 5. oktobra preimenujemo u "dvocasovnu revoluciju nojeva?" Ali je znacajnije i sigurno zlokobnije ono sto se dogodilo nakon "revolucije", prema Jane’s:

"Vakuum vlasti su lukavo iskoristile tajne sluzbe u MUP-u, naime Resoru Drzavne bezbednosti (RDB), da tiho zamagle uzimanje dobre osiguravajuce polise: izmedju 8.000 i 12.000 dosijea, vredno prikupljanih godinama, tvrdi se da je nestalo, ukljucujuci tu i papirne i elektronske dosijeee. Dok su neki od ovih dosijea nesumnjivo unisteni, vecina ce verovatno biti iskoriscena da se ucene clanovi novog vladajuceg rezima, ili prosto za iznudjivanje. To preti da stvori jos jednog mracnog mocnog igraca u Srbiji - bivse sluzbenike drzavne bezbednosti koji mogu da odluce da potrazuju pravo da se vrate na svoja bivsa radna mesta kad se sluzba ponovo uspostavi, ili da nastave da operisu kao paralelna podzemna struktura.

Novi vladari su demonstrirali da im nisu strane stare metode, niti da bi se gnusali stare prakse. Prvih par dana nakon pada Milosevica svo prisluskivanje telefona, kontrola e-mail poruka i druge tajne aktivnosti su prekinuti, ali bilo je izvestaja da je nekoliko novih lidera pokusalo da uspostavi kontrolu nad aparatom tajne sluzbe - navodno po sopstvenom nahodjenju, a ne prema agendi DOS-a". Evo ga URL za ostatak ovog clanka: http://www.janes.com/security/regional_security/news/sentinel/sent001103_1_balks.shtml

Tako da sto se vise svet menja, to je vise isti. Ili da upotrebimo srpski ekvivalent "Sjasio Kurta, da zajasi Murta". Kurta i Murta su tipicna turska/muslimanska imena.

Ova izreka utoliko vise odgovara kad se uzme u obzir promena vlasti u Vasingtonu. Jer, cini se da se srpski lakeji dodvoravaju POGRESNOJ vasingtonskoj gomili - gubitnicima na predsednickim izborima 2000. (Al Gor, Medlin Olbrajt, itd.). Neki Republikanski savetnici vec savetuju izabranog predsednika Dzordza Busa da bude obazriv u ophodjenju sa novim jugoslovenskim rezimom, narocito s obzirom na nedemokratski nacin na koji su prigrabili vlast.

Evo odlomka, na primer, iz pisma koje je Dzud Vaniski, ekonomski savetnik pro-republikanskog lista Wall Street Journal i uticajni clan Republikanske stranke, poslala sredinom oktobra generalu Kolinu Pauelu, vodecem kandidatu za mesto ministra spoljnih poslova u novoj administraciji:

"Pod pretpostavkom da Dzordz V. Bus ceni vase misljenje o pitanjima medjunarodne diplomatije - ili ne bi davao signale da cete vi biti njegov ministar spoljnih poslova - nadam se da vrsite malo istrazivanja sto se tice situacije u Beogradu. Nesto veoma cudno se desava tamo kad lider opozicione stranke, Vojislav Kostunica, pobedi Slobodana Milosevica za deset odsto - DESET ODSTO!! - na predsednickim izborima prosle nedelje, a onda odbije da ucestvuje u drugom krugu izbora 5. oktobra, koji zahteva jugoslovenski ustav.

Da, znam da Kostunica insistira da je on zapravo dobio vise od 50% od ukupnog broja glasova, a ne 49,5% kako je utvrdila izborna komisija - i da je nekako predsednik Milosevic ukrao upravo dovoljno glasova da isforsira drugi izborni krug. Ali se meni cini bizarnim da, ako su izbori namesteni u korist Milosevica, on izgubi za 10%. Da sam ja u poziciji da namestim izbore za sebe, ja bih pobedila, ili bih barem izgubila za malo pa namestila pobedu u drugom krugu. Zar se to vama ne cini logicnim?

Znate, mislim da sam branila Milosevica u proslosti ne zato sto mu se specijalno divim. Da sam ja Srbin koji ima pravo glasa, ja bih trazila novog lidera, s obzirom na Milosevicev neuspeh u ocuvanju svoje zemlje netaknutom tokom proteklih desetak godina.

Medjutim, ja stvarno razumem da su veliki deo stete ucinjene Jugoslaviji od 1989. godine naneli Beogradu Medjunarodni monetarni fond i Svetska banka. Nasa vlada je igrala igru u rukavicama sa ovim medjunarodnim finansijskim institucijama, koje mi zapravo kontrolisemo za nase ekonomske i politicke ciljeve. Tako da ja ovu vrstu manipulacije vidim kao neku vrstu manipulacije koja se nastavila u ovom izbornom procesu".

Da ponovimo dve kljucne tacke ovog pisma buducem americkom ministru spoljnih poslova:

(1) OBE strane su verovatno varale na glasanju 24. septembra. Stvar je samo u tome da su Kostunica/DOS to uradili bolje od Milosevica. Oni su imali podrsku "pete kolone" unutar miloseviceve administracije koja je izdala svog sefa. U svakom slucaju, dolazak na vlast Kostunice/DOS-a ima malo toga sa demokratijom, a puno sa varanjem i brutalnom silom.

(2) Veliki deo stete nanela je Jugoslaviji u 90-im godinama americka vlada, koja zapravo kontrolise medjunarodne finansijske institucije, kao sto su MMF i Svetska banka.

Sto vam ovaj pisac prica sve vreme u svojim kolumnama o Novom svetskom poretku.

Kao sto mozete da vidite, uprkos americkoj "demo farsi" koja se odvijala na Floridi i u Vasingtonu 36 dana pre nego sto je pobednik konacno proglasen, mi, Amerikanci, relativno imamo srece. Mi se barem kuvamo u sopstvenoj corbi, a ne u corbi koju pripremaju neprijateljske strane sile.

Da pogledamo "dvocasovnu srpsku revoluciju nojeva" iz americke perspektive, zamislite crvenu Kinu, na primer, kako ubacuje sopstvenog kandidata u americku predsednicku trku (znamo, neki ce tvrditi da je to vec i uradila - u licnosti Al Gora naravno, koji je prihvatio kineske doprinose u kampanji. Ali dozvolite mi ovo za trenutak, hocete li, da bih mogao da ukazem na poentu?).

Pretpostavimo da Peking uspostavi izborni komandni centar u, recimo, Kubi, odakle salje novac i rukovodi americkom predsednickom kampanjom.

Da bi osigurali da njihov kandidat bude na vrhu, pekinski propagandisti i anketari ga naslikaju kao americkog patriotu i anti-komunistu. I konacno, orkestriraju medijsku kampanju koja proglasava kineskog kvislinga za pobednika pre nego sto je zvanicno prebrojavanje glasova uopste zavrseno (sve slicnosti sa pravim scenarijom na Floridi i u americkim drzavnim medijima su, naravno, slucajne).

Na kraju, kad i ako cak ni to nije dovoljno da svog coveka gurnu u Belu Kucu, Peking uvodi svoje placenike iz unutrasnjosti da izvrse upad u Kapitol HIl, zapale ga i uniste neke izborne listice tokom tog procesa. Konacno, nakon sto uplaseni aktuelni americki predsednik prizna poraz, Peking posalje svoje gorile u razlicite savezne sektore Vasingtona da isutiraju (bukvalno) i izbace aktuelne sefove uprava, zamenjujuci ih sopstvenim lakejima.

A onda Crveni Kinezi objave da su uradili sve to, naravno, u ime "izgradnje demokratije". Ako sumnjate, samo upitajte list Washington Post. Videli ste da cak i u svom danjasnjem izbornom post-mortemu je list Post nazvao ono sto se dogodilo u Srbiji "Americki napor za izgradnju demokratije".

E sad, ako bi se ovo dogodilo u vasoj zemlji, kako biste se osecali povodom takve "demokratije" nametnute spolja, moji prijatelji Amerikanci? Kako biste se osecali u vezi sa njenim simbolom - stisnutom pesnicom (komunisticki simbol) nacrtanom na crnoj kosulji (fasisticki simbol)?

Covek bi se ponadao da bi svaki Amerikanac, osim mozda neki crveni komunista ili fasista (ili oboje, sto znaci elitista Novog svetskog poretka), bio ogorcen, zar ne?

Pa , iznenadjenje, iznenadjenje... Pogodite kako se vecina Srba oseca u vezi s tim? Oni su bili ushiceni!

U stvari, jos i danas, dok maske polako pocinju da padaju sa Kostunicinog i lica drugih lidera DOS-a, anketari nam kazu da vasingtonski kupljeni-i-placeni predsednik jos uvek navodno uziva stopu odobravanja od oko 70% u Srbiji.

Pa sta nam to govori?

Prvo, MOZETE da prevarite neke ljude UVEK, kao sto je primetio i Tedi Ruzvelt.

Drugo, Amerika nije jedina nacija koju je zaglupio Novi svetski poredak, narocito s obzirom na to da je Vasington predvodio NATO bombardovanje Srbije 1999 godine.

Trece. Amerikanci bi trebalo da se osecaju srecnim. Ne samo zbog onog sto se desilo u Srbiji, sto cini da nas mali trik na Floridi izgleda kao bura u solji za caj. Vec i zato sto je zaglupljivanje Amerike od strane Novog svetskog poretka u toku vec decenijama. Ipak sada, nakon nasih sopstvenih Izbora 2000. koji su bili sramotni, mnogi Amerikanci se bude i spoznaju tu cinjenicu. I pocinju da joj se protive.

Koliko dugo ce proci pre nego sto vecina Srba shvati da su prevareni (ponovo), i pocnu da se protive (ponovo)? Verovatno mnogo duze nego sto ce im trebati da se naviknu na `demokratske` lance koje finansiraju Vol Strit i Medison Avenija, a koje sada nose oko svojih vratova (kao i ostali robovi Novog svetskog poretka). Jer, "tamo gde je neznanje blagoslov, ludost je biti mudar", primetio je Tomas Grej.

S druge strane, takodje kazu da su "umovi kao padobrnai, funkcionisu samo kad su otvoreni". Za one srpske citaoce ciji su mozdani padobrani jos uvek otvoreni, hajde da zavrsimo sa jednim savetom na bazi posmatranja i desifrovanja ponasanja lidera Novog svetskog poretka vec vise od 11 godina.

Ne slusajte sta PRICAJU, gledajte sta RADE.

Srbi otvorenog uma bi trebalo da primene istu ovu izreku na domace lakeje Novog svetskog poretka.

[ Prethodni clanci ]

Copyright ©2000 beograd.com. All Rights Reserved.