Novi svetski poredak
pise Bob Djurdjevic

23. januar 2001

Novi svetski poredak i Srbi 

Kiviji beze, Azijati dolaze

"Raj na zemlji" Tamo dole i nekadasnja "farma Engleske" pada kao zrtva osione globalizacije i imigracije.

Australija je spremna da upise mastilom sopstvenu verziju sramotnog NAFTA sporazuma (Severnoamericki `sporazum o slobodnoj trgovini` - iz 1993. koji obuhvata SAD, Kanadu i Meksiko) i otvori svoju imigracionu branu Azijatima iz Singapura. Istovremeno, u novembarskom izdanju lista Sydney Morning Herald izasla je alarmantna prica pod zgodnim naslovom - "Flight of the Kiwis" - o Novozelandjaninu koji bezi iz svoje zemlje da pobegne od plodova globalizacije.

Najbolji i najpametniji stanovnici Novog Zelanda su postali izbeglice, koje beze od valute cija vrednost pada, nedostatka dobro placenih poslova i zemlje koja se pognula od spoljnog duga, primetio je ovaj sidnejski dnevni list. Novi Zeland od pre samo 15 godina, kada su ga jos nazivali "farmom Engleske", sada je neprepoznatljiv. Prodat je. Globalizovan. Skoro sve je otislo stranim vlasnicima - bankama, osiguravajucim kompanijama, pivarama, stranim kompanijama, medijima...

Cak i one institucije koje mnogi Novozelandjani smatraju za javnu infrastrukturu vise se ne kontrolisu lokalno. Zeleznica i Telecom su prodati velikim americkim kompanijama pre jednu deceniju, u orgiji prodaje drzavne imovine koju je prva zapalila Laburisticka vlada Dejvida Langa sredinom 80-ih godina, a koju je nastavio njen konzervativni naslednik, Nacionalna stranka.

Lang je od tada promenio svoju pesmu. Mnogo puta. Njegov ministar finansija, Rodzer Daglas, nije.

Ako je ekonomsko blagostanje zemlje mera uspeha, sada mnogi obicni Novozelandjani ocenjuju da je veliki eksperiment sa slobodnim trzistem posrnuo, ako ne i doziveo neuspeh.

Strani vlasnici Novog Zelanda gledaju kako novozelandski dolar pada na US40¢ i preznojavaju se. Neki zele da izvuku svoj novac odatle, kao onaj americki biznismen koji je kupio novozelandsku zeleznicu. Oni su organizaciju koja je nekad zaposljavala 25.000 ljudi reducirali na 4.000 sluzbenika, a sada zele da prodaju zeleznicki putnicki saobracaj ove zemlje i srezu njen broj zaposlenih na samo 600.

Privreda Novog Zelanda usporava, dok Australija ide ka rekordnih cetiri godine snaznog rasta. Oko 70.000 Novozelandjana godisnje napusti zemlju. Pola njih odlazi u Australiju i to je najveci izvor imigranata ove zemlje. Oni beze od valute kojoj pada vrednost, nedostatka dobro placenih poslova i zemlje koja se zalozila strancima i koja poseduje ogromne sume u privatnim prekomorskim pozajmicama".

A sta rade Australijanci? Oni otvaraju branu razlicitoj vrsti imigracije - iz Azije, narocito iz Singapura. Izgleda da je australijska vlada spremna da upise mastilom sopstvenu verziju sramotnog NAFTA sporazuma ("sporazuma o slobodnoj trgovini" koji su 1993. potpisale SAD, Kanada i Meksiko). Pretpostavljam da je Kanbera zeljna da dokaze svojim globalistickim gospodarima koliko je daleko otisla od dana Bele Australije i koliko brzo je spremna da gazi stazom multikulturalizma.

Slobodno kretanje gradjana izmedju Singapura i Australije, ukljucujuci tu i automatsko dobijanje prebivalista, je na dnevnom redu nakon sto su ove zemlje najavile u novembru da ce zapoceti formalne pregovore da obezbede sporazum o slobodnoj trgovini. Ocekuje se da ce ovaj formalni sporazum biti zakljucen u roku od godinu dana. On ce predstavljati tek drugi takav sporazum Australije, nakon njenog davnasnjeg sporazuma o slobodnoj trgovini sa Novim Zelandom.

Premijer, g. H. (Dzon) Hauard, je rekao da je cilj da se "stavi sve u sporazum", a jedan visoki trgovinski zvanicnik je kasnije potvrdio da "sve znaci sve", ukljucujuci tu i kretanje gradjana i aranzmane o prebivalistu. "Mi to vidimo kao ambiciozni pokusaj da se otvori trgovina izmedju ove dve zemlje, koje su veoma bliske ekonomski, politicki i drustveno", rekao je g. Hauard.

Odluka Australije da sledi bilateralnu trgovinsku rutu sa Singapurom odrazava strateski pomak u trgovinskoj politici daleko od oslanjanja na medjunarodne forume kao sto su Svetska trgovinska organizacija i APEC, primetio je list Sydney Morning Herald u svom novembarskom komentaru. To je takodje indikativno za obustavljen globalni pokret za slobodnu trgovinu nakon kolapsa razgovora Svetske trgovinske organizacije u Sietlu zbog divljih ulicnih protesta u decembru 1999.

Singapur je sedmi po velicini trgovinski partner Australije. Izvoz u Singapur je imao vrednost 4,9 milijardi australisjkih dolara u 1999.-2000., dok je uvoz bio 4,4 milijardi australijskih dolara, sto je Australiji dalo trgovinski suficit od 499 miliona australijskih dolara. Prodaja zlata i nafte cini glavni deo australijskog izvoza u Singapur, dok je meso na trecem mestu. Glavni uvozni artikli u 1999.-2000. bili su kompjuteri, brodovi i plutajuce naftne platforme i telekomunikaciona oprema. Singapur salje vise studenata u Australiju (skoro 18.000) nego ijedna druga zemlja.

Novi Zeland, sa kojim Australija ima zajednicko trziste, potpisao je svoj trgovinski sporazum sa Singapurom u novembru.

Nije ni cudo da Kiviji beze, dok Azijati dolaze. Ali malo je onih koji su emigrirali u Australiju koji su mislili da mogu da uskoce u iz vatre u tiganj. A pri tome, tiganj koji verovatno ima etiketu "made in Singapore". Ili "made in China".

Pa zasto vlade Australije i Novog Zelanda prodaju nacionalne interese svoje zemlje? Jedan ocigledan odgovor je - uvoz globalizma i unistavanje suvereniteta je obrnuti edikt koji diktiraju Princevi 20. veka - multinacionalne korporacije ciji interesi pokrecu Novi svetski poredak.

Ali postoje i drugi razlozi. Evo sta je Brajan Mek Dermot, pocasni sekretar Patriotskog pokreta Australije Inc. , iz Brizbejna u Kvinslendu, imao da kaze u skorasnjem pismu ovom piscu:

"Premijer (Dzon) Hauard je predao Australiju Medjunarodnom komunizmu/socijalizmu (sada eufemisticki poznatom kao Globalizam), govoreci da je to neizbezno. (Sto je) tacno u skladu sa Whitlam-Hawke-Fabian politikom. PRVA STAVKA: Mnogo je receno o takozvanom budzetskom suficitu. Nista nije receno o nasem nacionalnom spoljnom dugu, koji je uzleteo na preko - pazite sada - 404 milijarde australijskih dolara (oko 240 milijardi USD), i koji se uspinje vertikalno dok pricamo o tome.

DRUGA STAVKA: Hauard nas je obavezao na takozvanu "slobodnu trgovinu", sto znaci da nema carine. Samo primetite da se ovo odnosi na Australiju. A ipak, ako bismo mi zeleli da proizvedemo laki avion, na primer, i izvezemo ga u komunisticku Kinu, carina koja se placa kineskoj vladi je 100%!!! Za ovo mi treba da verujemo da je "poravnato igraliste".

TRECA STAVKA: Marksizam je uvek bio za "slobodnu trgovinu" izmedju zemalja. Ovo je jos jedan od mnogih nacina na koji se razvijene zemlje mogu porusiti i svesti na nivo Treceg sveta. Drugi nacini su:

(a) Uvoz bolesnih jabuka i krusaka sa Novog Zelanda u Australiju, tako da one neminovno kontaminiraju australijske useve, koji su trenutno relativno bez bolesti;

(b) Istovremeno placati vocarima toliko po drvetu da izbacuju savrseno dobra, zdrava narandzina stabla, i uvoziti jeftine pomorandze druge klase i sok od pomorandze iz Kalifornije i Brazila;

CETVRTA STAVKA: Australijska mlecna industrija je sada razbijena. Sledeca velika primarna industrija koja ce biti razbijena je INDUSTRIJA SECERA KVINSLENDA. Ovo je vec u toku sa uvodjenjem jeftinog uvoznog secera, niskih svetskih cena secera, sve pogorsano bolescu snet koja se sad pojavila u mnogim oblastima, narocito u oblasti Mekej.

PETA STAVKA: Stalno nam pricaju o "rastu" (radi rasta) i "poslovnom poverenju". Pokusajte da pricate o tome gradjevinskim radnicima, na primer, od kojih su mnogi bez posla jos od juna. Ili onima koji se bave obnavljanjem motora. Mi smo ove nedelje dobili izvestaj da je 30 (TRIDESET) firmi koje se bave obnavljanjem motora SAMO NA SEVERNOJ STRANI BRIZBEJNA zatvorilo svoja vrata u poslednja dva meseca!!!

Male radnje i biznisi sirom Australije se prosto zatvaraju. Vecina njih nema novac da plati BAS, GST, itd. Lojalna ustavna vojska, ciji je stab izgleda u Jandini, pisala je mnogim politicarima i sudijama, obavestavajuci ih da su i oni krivi za pocinjavanje dela izdaje protiv australijskog naroda.

DA LI JE IKO RAZMOTRIO STA JE "ZAJEDNICKA CRTA" kod ovih Internacionalaca? Sta ih povezuje u zaveru da podriju zemlje kao sto su Australija, (Kanada), Rodezija, Juzna Afrika i sve druge razvijene zemlje?" Pa da odgovorimo na pitanje g. Mek Dermota, da, mi smo razmotrili sta to znaci. I to ne samo u razvijenim zemljama. Takodje i u zemljama u razvoju, kao u Istocnoj Evropi, gde je Srbija poslednja drzavna domina koja je pala u krilo globalista.

Da citate o "zajednickoj crti", kako je to rekao g. Mek Dermot, pogledajte moju kolumnu "Zasivanje zastave Novog svetskog poretka" od 1. avgusta 2000. http://news.beograd.com/english/articles_and_opinion/djurdjevic/000801_stitching_together_a_new_world_order_flag.htm, i/ili neke moje ranije clanke iz perioda 1999-2000. o tome kako "Princevi 20. veka" (multinacionalne kompanije), koloniziraju svet koristeci dolare kao instrument unistenja i porobljavanja, a ne samo bombe i lance.

[ Prethodni clanci ]

Copyright ©2000 beograd.com. All Rights Reserved.