Novi svetski poredak
pise Bob Djurdjevic

19.10.1999.

Novi svetski poredak i Srbi - II deo

ZASTO SU SRBI ODREDJENI DA BUDU ZRTVE NATO-a, OBELEZENE KAO ZLOCINCI?

Zasto je Novi svetski poredak zeleo da razbije bivsu Jugoslaviju?

Pre vise od dve godine, odgovarajuci na jedan moj clanak u listu Washington Times, citalac sajta Truth in Media (Istina u medijima), penzionisani veteran vojske SAD koji je casno sluzio u Vijetnamu i drugim mestima, upitao me je sledece: "Pitam se sta je tako specijalno u vezi sa Srbima da bi ih ucinilo namenskim zrtvama istih tipova lidera u kabalu (tajnom udruzenju) Novog svetskog poretka?"

Pitanje ovog gospodina me je podsetilo na nesto sto sam napisao pocetkom 1992. godine, kada je zavrsen rat u Hrvatskoj i bas pre nego sto je buknuo rat u Bosni. Tada sam rekao da su Srbi "odredjeni da budu zlocinci" u Novom svetskom poretku. I da bi optuzivanje Srba za genocid bilo isto tako smesno kao i optuzivanje Jevreja da su odgovorni za Holokaust. A ipak, upravo je to ono sto se dogodilo od vremena kad sam 1992. ja napisao taj komentar!? Sve sto treba da se uradi da bi se shvatila perfidnost Novog svetskog poretka je da se termin "zlocinac" zameni terminom "zrtva."

Sto se tice citaoca koji mi je pisao, veterana vojske SAD, odgovorio sam mu:

"Srbe je bilo najlakse ubiti ili ih porobiti od svih pravoslavnih hriscana. Oni su izolovani i okruzeni neprijateljima. Ima ih samo 10 miliona. Osim toga, Srbi su zestoki borci za slobodu. Ako njih potucete do kolena, to ce obeshrabriti druge pobune protiv Novog svetskog poretka kasnije. Takodje, Srbi su "najzapadniji" od svih pravoslavnih hriscana.

Grci mogu biti sledeci. Oni su takodje izolovani i okruzeni neprijateljima. Osim toga, njih ima manje cak i od Srba. Jeste li primetili da je Bil Klinton imenovao Ricarda Holbruka da bude specijalni izaslanik za Kipar? Ono sto je Holbruk uradio Srbima u Bosni, on ce verovatno uraditi i Grcima na Kipru.

Ubijanje, porobljavanje pravoslavne Rusije zahtevace malo vise vremena. Ali taj proces je vec u toku. Metodi su isti. NATO je "Gvozdeni prsten" oko evropskog vrata Rusije. Islam ce da okuje njen meki juzni trbuh. Kina ce da zavrsi posao sa istoka.

Nakon sto se oko 250 miliona pravoslavaca ubije ili porobi, protestanti ce postati naredna meta Novog svetskog poretka. Njih ce biti lakse ubiti ili porobiti nego katolike. Protestanata ima samo 500 miliona, naspram preko milijardu katolika. Konacno, "kabal Novog svetskog poretka," kako ste vi to nazvali, ce se okrenuti i protiv katolika.

Vidite li shemu? Kao krdo gladnih vukova koji se skupljaju oko zivotinja koje nista ne sumnjaju, hijene Novog svetskog poretka prvo napadaju one najslabije. Medju hriscanima to su bili Srbi. Eto zasto su Srbi bili prve zrtve. Eto zasto im je potrebna pomoc drugih hriscana iz celog sveta SADA - pre nego sto drugi postanu suvise slabi da bi pomogli.

Novi svetski poredak je obrnuta (i perverznija) forma krstaskih ratova. U stvari, to je osveta za krstaske ratove. To je krstaski rat protiv hriscana!

(Naravno, u stvarnosti stvari se nece odvijati u nizu, kao sto je to gore opisano, vec paralelno - pri cemu ce prioriteti Novog svetskog poretka odredjivati gornji redosled meta. Tako da stvarni proces moze biti brzi nego sto se cini)."

Kao sto je to NATO-v rat na Kosovu jasno pokazao.

U medjuvremenu, otprilike u isto vreme (leto 1997), jedan drugi citalac TiM-a se pitao zasto su bosanski Muslimani izdvojeni kao favoriti Novog svetskog poretka prilikom raspada Jugoslavije. Ovaj citalac mi je poslao clanke iz lista Los Angeles Times iz 1993. godine, kao podrsku njegove teorije:

"List LA Times je zagovarao angazovanje SAD u Bosni 1992., ali nije nudio nikakvo obrazlozenje sve do ovog clanka. Ono sto ovaj list posmatra kao 'interese SAD' otkriva puno toga."

I zaista je otkrivalo. Puno toga. Jer je do aprila 1993., demonizacija Srba u americkim medijima vec dostigla uznapredovalu fazu. Prilozeni clanak iz lista LA Times od 28.aprila 1993. zaista je bio tipican za one koji su doprineli tome. To je i razlog sto sam odgovorio ovom citaocu:

"Dakle, vas predosecaj je tacan. Sve je to bilo pripremljeno (od strane Novog svetskog poretka/vlade SAD) mnogo pre nego sto je zapoceo rat u Bosni (za koga je Novi svetski poredak tada krivio Srbe - zvuci poznato u vezi sa SRN i Hitlerom tridesetih godina?).

Poceli smo da pratimo trend medijske demonizacije jos kasne 1988. godine. Do marta 1993., mi (Truth in Media) smo izneli obimnu studiju koja je dokumentovala cetiri godine anti-srpske propagande lista NEW YORK TIMES, na primer (TiM bilten 93-03, 8. mart 1993). Nase istrazivanje obuhvatilo je oko 1.200 clanaka objavljenih u listu New York Times, ukljucujuci tu i 120 uvodnih clanaka na temu Jugoslavije, od cega su tri od te cetiri godine bile PRE nego sto je poceo rat u Bosni.

Od ovih, 93% su bili anti-srpski, 7% anti-hrvatski; NIJEDAN nije bio anti-muslimanski!!

Stavise, mogli smo da dokazemo da su urednici lista New York Times VODILI vesti na Balkanu, a ne obrnuto. Na primer, 1990. godine su pisma na temu Jugoslavije bila mnogo brojnija od uvodnih clanaka, u srazmeri 17-8. Ali do 1992., godine kada je poceo rat u Bosni, uvodni clanci su dominirali u odnosu na pisma, u srazmeri 89-32.

Krajem marta 1993. jedan zabrinuti Amerikanac je prezentovao nas izvestaj licno urednicima lista New York Times. Oni su samo slegnuli ramenima.

Otprilike u isto vreme, u Sarajevu, prema direktnim naredbama muslimanskog predsednika Alije Izetbegovica koje je izdao u februaru 1993., odvijalo se pravo "ciscenje". Muslimani su tiho ubili preko 6.000 sarajevskih Srba, uglavnom intelektualaca, prema priznanju koje je 22. marta 1992. godine dao Sljivo Jasmin, u prisustvu medjunarodnih posmatraca (vidi TiM GW bilten 96-05, 5/26/96).

Ovaj Musliman (Jasmin) priznao je da je licno ubio, iz vatrenog oruzja ili zaklao, vise od 200 Srba u Sarajevu. Takodje je rekao da je silovao preko 40 Srpkinja, od kojih su neke bile devojke koje je poznavao pre rata.

Ipak, ovo nikad nije bilo objavljeno u Zapadnoj stampi. A ovaj tip nije na haskoj listi "ratnih zlocinaca". Neki Srbi koji su uspeli da pobegnu iz te paklene rupe pod nazivom Sarajevo rekli su mi da bi broj srpskih zrtava mogao biti cak 7.000 do 10.000 (ubijenih)."

Ipak, Savet bezbednosti UN, jedan od zastupnika Novog svetskog poretka, doneo je tri Rezolucije o Bosni u jesen 1994. Sve tri su, naravno, osudjivale Srbe. Nagradjivale izdaju Muslimana, dok su kaznjavale vrlinu. "Na kraju krajeva, od ljudi u UN. Plazi se ocekuje da ostave iza sebe ne samo oruzje, vec i skrupule," napisao sam u oktobru 1994. urednicki komentar, u kome jos pise:

"Savetu bezbednosti se makar mora priznati doslednost. Najvece svetske moralne prostitutke redovno primaju nagrade od ovih "Madam" sa plavim trakama. Najodaniji patrioti isto tako odmah dobijaju packe. To je naopak svet u kome je vrlina zlo, a zlo vrlina.

Nastupa Slobodan Milosevic, poslednji UN pocasni za njenu reinkarancaiju kao "mirovnjaka." Bosanski Srbi, s druge strane, dobili su novu porciju packi - kako i prilici onima koji su odredjeni da budu "svetski zlocinci."

Srpski predsednik, medjutim, nije dobio puno nagrada sto je izdao svoje zemljake. On je dobio kosku okacenu na plavu traku. Ovo poslednje nije bilo zbog pocasti, vec da se ne zaprljaju dragoceni prsti "Madam". Za do 100 dana na beogradskom aerodromu ce ponovo biti uspostavljen vazdusni saobracaj. Srbi ce takodje moci da ucestvuju na medjunarodnim sportskim i kulturnim dogadjajima. Jupiii...

I to je to? To je sve sto je ovaj veliki srpski "drzavnik" dobio od "Madam" sa Ist Rivera za to sto je izdao svoje zemljake? Pa, ne bas. Dobio je jos i upozorenje da bi UN mogle da ponovo zatvore beogradski aerodrom sa upozorenjem od samo pet dana unapred ako prestane da im lize cipele.

Drugim recima, "tresla se gora, rodio se mis" kako kaze stara srpska poslovica. Ili, kako je to ove nedelje rekao predsednik Skupstine bosanskih Srba, Momcilo Krajisnik, Milosevic je "ubio kravu zbog kilo mesa." Sta se drugo moglo ocekivati od komunistickog bankara, koji nije farmer?

U medjuvremenu ce embargo Ujedinjenih Nacija nastaviti da lisava gradjane Srbije mazuta za grejanje potrebnog za zimu, sirovina za proizvodnju lekova, osnovne opreme potrebne bolnicama, da ne spominjemo naftu i druge vitalne supstance neophodne za oporavak privrede razorene 28-mesecnim sankcijama.

"Medjunarodna zavera ciji je cilj unistenje Srbije je veliki zlocin protiv covecanstva," kaze Sir Alfred Serman, spoljno-politicki savetnik bivseg premijera Velike Britanije, Margaret Tacher, u skorasnjem intervjuu urednicima beogradskog nedeljnika NIN. "Moze se uporediti sa Cetvrtim Krstaskim ratom, crnackim ropstvom, sa Hitlerovim holokaustom, ili sa Staljinovom represijom."

Mozda. Osim sto sada imamo jos i neke unutra koji saradjuju sa svojim buducim egzekutorima. Kao sto su to radili "kapoi" u koncentracionim logorima, koji su radili za naciste u nadi da ce poslednji doci na red za gasne komore, tako i Milosevic pokusava da dobije privremeno odlaganje.

Ali vlast kvari. Carstva imaju tendenciju da se raspadaju. Aleksandar Veliki, Faraoni, Persija, Rim, Kina, Napoleon, ruski carevi, Habsburska dinastija, Treci Rajh, Japan, Britanski Komonvelt, Sovjetski Savez... svi su oni otisli sa svetske imperijalne pozorisne scene. Neki su otisli cvileci; vecina nakon velikih gubitaka po covecanstvo."

Ali ovo gornje ne objasnjava ZASTO je Novi svetski poredak zeleo da se Jugoslavija raspadne a Srbi demonizuju. Sada cu ja pokusati da bacim malo svetla na to u aktuelnom kontekstu devedestih godina.

Prica iza lista LA Times koju je prilozio TiM citalac je dala citaocima Los Andjelesa tipicnu liberalno-globalisticku "pesmu uz ples" o vrlinama visenacionalnih zemalja, kao sto je nasa (SAD). A navodi Severnu Koreju, na primer, kao suprotan primer.

Sto je cista glupost! Uzmimo Japan, na primer, jednu od najcistijih jedno-nacionalnih drustava na svetu. Zasto Novi svetski poredak nije izabrao Japance, a ne samo Severno Koreance? Ili... (bilo koju drugu vise ili manje "etnicki cistu" naciju).

Odgovor je prilicno prost. Zato sto Severne Koreance jos nisu kupili. Nasuprot tome, Japan je vec kolonija SAD (zasto i kako moze biti knjiga za sebe, tako da u to sada necu da ulazim).

Na isti nacin, Jugoslavija, kao i Sovjetski Savez, su bili MODELI VISENACIONALNIH drustava (u Srbiji zivi 26 nacionalnih grupa!). Ako je to ono sto je bio cilj Novog svetskog poretka. Nije bio. Pogledajte samo kako je Novi svetski poredak unistio OBA OVA MODELA VISENACIONALNIH drustava.

Zasto? Jer u svakom od ovih slucajeva - Jugoslaviji i SSSR-u - da su se primenili Zapadni propisi o demokratskoj vecini - PRAVOSLAVNI HRISCANI (Srbi, Rusi) bi bili dominantne grupe. Srbi su cinili preko 40% jugoslovenskog stanovnistva i lako bi kontrolisali svaku demokratski izabranu vladu.

TO JE PRAVI RAZLOG sto je Jugoslavija razbijena! Zato je Novi svetski poredak (citaj: vlada SAD) ohrabrivala Hrvatsku i Sloveniju da se odvoje (1991.), kao i kasnije bosanske Muslimane i Hrvate (1992.). U mojoj arhivi imam dokaze za obe ove tvrdnje.

Motiv Novog svetskog poretka za unistavanje Jugoslavije bio je da se spreci da pravoslavni hriscani postanu dominantna etnicka grupa.

Sto se tice Rusije, dominacija pravoslavaca se ne bi mogla izbeci cak ni u smanjenoj drzavi (147 miliona stanovnika). Tako da se Novi svetski poredak odlucio za "salama" pristup, jedan po jedan komad, "meko ubijanje Rusa" bolestima i izgladnjivanjem i kroz regionalne konflikte, kao sto su Cecenija i Dagestan.

Tako sam moje poruke ovim TiM citaocima 1997. godine zakljucio recima:

"Samo su zli umovi mogli smisliti takve zlocine protiv (pravoslavne) covecnosti. Zbog toga je vazno za hriscane sirom sveta da razumeju sta ih sledece ocekuje ako ostanu mirni; ako se Novom svetskom poretku dozvoli da vlada svetom, kao sto mu je to bilo dozvoljeno do sada.."

Vise o tome citajte u mom sledecem clanku, u kome cu objasniti "Zasto je Rusija jos uvek Strasilo broj 1 za Novi svetski poredak." 

  [ Prethodni clanci ]

Copyright ©1999 beograd.com. All Rights Reserved.