Novi svetski poredak
pise Bob Djurdjevic

16.11.1999.

Novi svetski poredak i Srbi - VI deo

U SUSRET "MENAGE A TROIS" NOVOG SVETSKOG PORETKA

Multinacionalne kompanije - "Princevi 20. veka" - mozda su smislili orudje za sopstveno unistenje

Kao sto ste videli u mojoj prethodnoj kolumni (br. 5), sustina neokolonijalne strategije globalista Novog svetskog poretka je: "Bombardovati jogunaste slabe drzave, potkupiti jogunaste velike drzave. Onda zavladati svetom."

"Mozda," rekao sam. Jer, kako je to Nikolo Makijaveli upozorio u svojoj knjizi "Vladar", napisanoj 1513. godine: "Nista nije teze isplanirati, nista nije tako nesigurno u uspeh, niti opasnije da se kontrolise, od stvaranja novog poretka stvari."

Ali buduci vladari sveta, gladni moci, od Dzingis Kana preko Atile Hunskog, Napoleona, Britanskog carstva, Hitlerovog Treceg Rajha… retko kad obracaju paznju na reci mudrosti i ne zamaraju se ucenjem od istorije. To je razlog sto je obicno ponavljaju. Obicno na sopstvenu stetu.

Isto ce na kraju biti slucaj i sa poslednjim izdanjem Novog svetskog poretka. Kao sto vidimo, Banda sa zapadne strane isporucuje istu vrstu "oruzane diplomatije" koju je koristila i Banda sa istocne strane, samo sto ova sada koristi vece oruzje i vise perfidnosti da zamaskira grabljenje vlasti zapadnih Princeva.

A sta su krajnji ciljevi Princeva? Nisu mnogo razliciti od ciljeva komunista. I jedni i drugi vole bezlicnu uniformnost i slepu lojalnost. I jedni i drugi mrze svako zivo bice koje je ponosno na svoj jedinstveni izgled, jezik, religiju ili kulturu.

Tako da, ako bi Bog ponovo stvarao svet prema dizajnu Princeva Novog svetskog poretka, bilo bi samo tri vrste stvorenja:

Sva dvonoga stvorenja bila bi nojevi;

Sva cetvoronozna stvorenja bila bi ovce;

Sva morska stvorenja bila bi sardine, koje nestrpljivo cekaju u dugim redovima na dokovima najblizih fabrika da uskoce u konzerve i da ih izvezu u neko daleko drustvo Novog svetskog poretka, koje jede niskokalorijsku hranu, slabo je obrazovano, ima mali IQ koeficijent, ali je beskrajno srecno. 
[vidi slajd - HTTP://www.truthinmedia.org/Tour-de-Oz-99/Slides/aus-105.jpg]

E sad, ja mogu da shvatim kako bi ovaj "menage ŕ trois" Novog svetskog poretka mogao da izgleda privlacan nekim farmerima koji gaje ovce. Ali samo kad bi se i oni ponasali kao i njihova stoka.

U medjuvremenu, gradjani sveta koji ne zele da se spuste na nivo ovaca mogu da se zapitaju, na primer, zasto je nezakonito u nekim "civilizovanim" zemljama (na primer, Australiji) da se ubije zmija otrovnica, ali je bilo OK za australijsku vladu da podrzi ubistvo 2.000 Srba od strane NATO?

A cak i ako nekim ljudima nije stalo do toga da li ubijaju neke tamo daleke Srbe, gde su cuveni ljubitelji zivotinja iz Australije bili kada je NATO lisio glave nemackog ovcara ili prosuo utrobu belom konju na prilozenoj slici? 
[vidi slajd - HTTP://www.truthinmedia.org/Tour-de-Oz-99/Slides/aus-107.jpg]. Ili kada je NATO terorisao divlje zivotinje u beogradskom zoloskom vrtu?

Pretpostavljam da se nojevi, ovce ili sardine ne bi toliko brinuli oko ovakvih dihotomija. Niti oko cinjenice da je australijska vlada velikodusno bila domacin kosovskim Albancima, ali je okrenula ledja za preko 180.000 srpskih izbeglica sa Kosova, "etnicki ociscenih" nakon sto je zapocela KFOR "mirovna farsa". Da ne spominjemo preko 600.000 srpskih izbeglica koje su oterane od svojih kuca tokom "humanitarnih misija" Novog svetskog poretka u Bosni i Hrvatskoj.

Naravno, stvari bi mogle biti i gore...

Sledeca rezolucija Saveta bezbednosti UN mogla bi ovlastiti neke nove "mirovne" snage - nazovimo ih Snage UN za spasavanje nojeva i ovaca i sardina - ili UNSOSS. Ili UN-SAUCE, ako vise volite. Njihov posao - da "etnicki ociste" ili fizicki eliminisu sva druga stvorenja.

Naravno, zrtve bi prvo bile umirene obilnim kolicinama "panem et circenses" ("hleba i igara"). Bas kao sto je to i Rim koji se raspado ponudio svojim gradjanima osudjenim na propast. Osim sto bi ih UNSOSS hranio McDonald hamburgerima i Koka Kolom umesto gladijatorskim pastetama.

Prirodno, Princevi i visoki svestenici ove globalisticke ideologije bili bi izuzeti od takve niskokalorijske, visoko-stimulativne dijete niskog IQ kvocijenta. Bas kao sto su to bili i vladari raspadajuceg Rima. [pauza]

Konacno, jedna druga rezolucija Saveta bezbednosti UN bi sabila sve svetske regione u jedan. Njegov kredo: "Ne verujem ni u sta!" Njegov simbol: Svemocni dolar. Njegov objekt obozavanja: Zlatno tele. Njegovo svetiliste: Wall Street.

Da. Zapravo, arogantni, ali ipak kratkovidi, globalni industrijalisti su mozda smislili orudje za sopstveno unistenje; mac na koji bi mogli pasti. Samo-proklamovani pobednici Hladnog rata trebalo bi da se cuvaju prerane pobednicke parade. Jer, mi zivimo usred revolucije - revolucije informacione tehnologije, revolucije koja nije nista manje dramaticna od izuma baruta.

U clanku "Pomeri se, Ajnstajne, sinjor Da Vinci se vratio," objavljenom u julu 1997. u on-line izdanju casopisa FORBES, rekao sam:

"Internet i PC - dve tehnoloske revolucije post-industrijske ere - vracaju Homo Sapiensa nazad prirodi. To je pocetak 'Renesanse II'. Sveprisutni PC i Internet su dali moc pojedincima i malim kompanijama da se takmice sa gigantskim preduzecima na istom nivou. Postali su ujednacivaci. Slicno kao sto je i izum baruta omogucio da da neka bakica bude jaca od velikog huligana."

Rezultat je ogromni transfer bogatstva od industrijskih sluzbenika do izazivaca informacione tehnologije.

Bil Gejts, daleko najbogatiji covek u Americi, danas je mnogo bogatiji nego direktor IBM-a. Ipak, pre 20 godina, on nije bio niko i nista. Slicne mogucnosti postoje danas za male drzave sa talentovanim ljudima angazovanim na polju informacione tehnologije.

Industrijska era je automatizovala najprostije (fizicke) forme zivota; nazvala ih je NAUKA; visoko ih vrednuje; i bogato nagradjuje njihove apostole, kao sto je Albert Ajnstajn. Takodje je slomila slozenije forme zivota - UMETNOST.

Sada, sa dolaskom PC-ja i Interneta, odigrava se (ponovna) fuzija umetnosti i nauka…

Leonardo da Vinci bi bio zadovoljan… Zamislite reportera CNN-a kako gura mikrofon ispred sinjor da Vincija i pita ga: "Gospodine, da li sebe smatrate umetnikom ili naucnikom?"

Sta mislite da bi veliki covek renesanse odgovorio?

"Sine, nemam blagog pojma o cemu pricas. Koja je razlika izmedju umetnika i naucnika?," pretpostavljam da bi rekao.

Tako, kao sto vidite, ipak ima nade za one koji diplomiraju na koledzima i univerzitetima slobodnih umetnosti.

Tokom moje upravo-zavrsene "Tour de Oz" (ture po Australiji), rekao sam publici na Univerzitetu Zapadna Australija u Pertu da mi je "narocito drago sto mogu da to izjavim na Odseku za umetnost jednog poznatog univerziteta." A jedno od najvecih priznanja za mene licno je bilo kada sam ja, inzenjer sa akademskom diplomom, izabran za pocasnog clana Srpskog udruzenja knjizevnika 16. septembra u Beogradu, gde sam dobio clansku kartu broj 3 nakon mog predavanja u Francuskoj 7.

Zamislite to... inzenjer se pretvorio u pisca i javnog govornika! Iznenadjeni? Ja sam bio. Ipak imam osecaj da bi senjor da Vinci to smatrao savrseno logicnim.

Ali plasim se da bi veliki covek renesanse imao puno nevolja da objasni perfidnost sa kojom Novi svetski poredak unistava Stari kontinent - Evropu, pretvarajuci se da joj pomaze. Vise o tome u mojoj sledecoj kolumni "Vuk u ovcjoj kozi."

[ Prethodni clanci ]

Copyright ©1999 beograd.com. All Rights Reserved.