Novi svetski poredak
pise Bob Djurdjevic

Novi svetski poredak i Srbi - VIII deo

GVOZDENA ZAVESA NAD EVROPOM

Sta bi Vinston Cercil danas rekao? Ka Novom Starom kontinentu

Tezak miris imperijalizma, dobro poznat malim istocnoevropskim nacijama, ponovo se siri Starim kontinentom, sa zapada na istok. Naravno, nikada ne cujete politicare Novog svetskog poretka, niti medije establismenta, da kazu sta stvarno znaci NATO ekspanzija na Poljsku, Cesku Republiku i Madjarsku. Niti NATO-va de facto povreda tudje svojine na Balkanu. Da je to reinkarnacija Napoleonovog i Hitlerovog "Drang Nach Osten" (Prodor na Istok) agresije. Da su to primeri osnovne strategije globalista Novog svetskog poretka, vecnog rata za vecnu trgovinu, perfidno prodati masama sveta kao "svetski mir preko svetske trgovine."

Razmotrimo dokaze... Sta mislite, koja zemlja je na celu u svetu u pogledu svog bruto domaceg proizvoda? Odgovor: Bosna! Njen bruto domaci proizvod uvecan je za 50% u 1996., prvoj posleratnoj godini, prema listu Economist od 17. januara 1998.

Koja je drzava na drugom mestu? Odgovor: Albanija! Jos jedna zemlja koja je upravo imala bliski susret sa gradjanskim ratom i gde su medjunarodne trupe i posmatraci rasporedjeni kao "mirovnjaci." A cije pobune na Kosovu sada pripremaju tle za jos jednu NATO povredu nacionalnog suvereniteta.

Da dodjemo blize SAD, gde imamo slicne taktike na delu u Panami, Somaliji, na Haitiju... U Panama Siti je, na primer, stigao pun avion americkih biznismena spremnih da zapocnu rad na projektima rekonstrukcije dok su ulicne borbe jos uvek bile u toku, rekao mi je direktor firme Overseas Private Investment Corporation kad smo se sreli u Vasingtonu u junu 1990. Zlosrecna misija Ron Brauna u Bosni i Hrvatskoj 1996. je preduzeta cak i pre nego sto su rasporedjene sve NATO trupe.

Vidite li sablon? Prvo ih unistite; onda ih okupirate; onda ih ponovo izgradite. Kao sto je bio slucaj i sa Nemackom i Japanom nakon drugog svetskog rata (i na Kosovu 1999.).

Koja vrsta "crnog humora" cini da se najezi stari jednolinijas? Pitanje: Koja je razlika izmedju masinskog i gradjevinskog inzenjera? Odgovor: masinski inzenjer pravi oruzje; gradjevinski inzenjer pravi mete. U svakom slucaju, i unistavanje i ponovna izgradnja cini da biznis bankara i multinacionalnih kompanija stalno pevusi. U svakom slucaju, Veliki Biznis pobedjuje.

Poslednja NATO ekspanzija u Istocnu Evropu je takodje vezana za novac. Radi se o na desetine milijardi americkih dolara. Eto koliko ce tri nove NATO zemlje (Madjarska, Ceska Republika i Poljska) morati da potrose na oruzje i opremu americke proizvodnje da bi postale kompatibilne sa NATO standardima.

"Poljska sama moze da kupi do 150 borbenih aviona po ceni od oko $40 miliona po komadu," procenio je u maju 1998. pukovnik Dejvid Hekvort, zivi vojnik sa najvise odlikovanja u Americi. "A negde duz te mutne putanje, 14 drugih zemalja bivseg sovjetskog bloka bi mogle postati NATO-izirane sa tenkovima, radio vezama i avionima, sve, ako bude po planu ugovaraca, prozvedeno u dobroj staroj SAD. ."

Tako da kada je Senat SAD izglasao u maju 1998. da odobri NATO ekspanziju, napisao sam u kolumni za list Washington Times da je rezultat sledeci: Trgovci smrcu - 81; poreski obveznici SAD - 19.

Ukratko, ono sto Bosna, NATO ekspanzija i vecne krize na Bliskom istoku imaju zajednico je - povecana potrosnja. Uglavnom od strane vlada. Vise novca za "Princeve 20. veka" - multinacionalne korporacije, prave pobednike strategije globalista Novog svetskog poretka o "vecnom ratu radi vecne trgovine".

A ko su gubitnici? Pa, 200 miliona ljudi ubijenih od strane vlada samo u 20. veku, prema profesoru R.J.Rumelu sa Havajskog univerziteta, sigurno se kvalifikuju kao gubitnici. Kao i poreski obveznici sirom sveta koji nehoticno finansiraju takve zlocine - protiv samih sebe!

Makijavelisticka zavera? Budite sigurni u to. Narocito kada razmotrite obmanljivu mantru Vasingtona - da NATO ekspanzija stvara novi "bezbednosni kisobran" za Evropu.

Novi "bezbednosni kisobran" nakon sto se zavrsio hladni rat padom jedinog neprijatelja zapada, Sovjetskog saveza? Od koga NATO zeli da brani Evropu? Marsovaca? Jer, danas nisu vidne nikakve druge pretnje za evropske zemlje. Osim, naravno, "potajnih osvajaca;" ne iz kosmosa, vec s druge strane Atlantika - "prijatelja i saveznika" Evropljana iz Vasingtona. Nihovi metodi mogu se ciniti slicnim metodima Mafije, ili bivsim sovjetskim ugnjetavacima ("pretimo vam dok ne platite, a posle toga vas stitimo - od nas, naravno!"). Ali izgled moze da prevari. Jer, ono sto lideri Novog svetskog poretka stvarno rade, potpomognuti svojim evropskim kvislinzima, je opasnije za lakoverne ljude.

Covek ne moze a da se ne seti upozorenja Vinstona Cercila evropskim pristalicama politike popustanja 30-ih godina o Hitlerovom povredjivanju svojine istocnih suseda Nemacke: "pristalica politike popustanja je covek koji hrani krokodila nadajuci se da ce njega poslednjeg pojesti."

I tako, jos jednom, evropske pristalice politike popustanja daju manje zemlje krokodilu gladnom moci, nadajuci se da ce njih poslednje pojesti. Prvo su mu ponudili Bosnu, pa Makedoniju, sada Kosovo... (a nakon toga Crnu Goru, Sandzak, Vojvodinu…). Konacno, Ukrajinu i Rusiju? Nadajmo se da ne. Jer se mnogi opasni krokodil zadavio kada je krenuo da uzme jedan suvisni zalogaj i zagrizao Ruskog medveda.

Tako da je, usred poslednje evropske krokodilske ludosti, mozda vreme da se reinkarnira bivsi britanski premijer. Izbrisacemo prasinu sa njega zbog ovog clanka i staviti ga u vremenski okvir 1999. godine, ali u ulozi koju je vec odigrao u stvarnom zivotu 1946. godine, kada je dao svoj cuveni govor "Gvozdena zavesa" na Vestminster koledzu u Misuriju. Sad ga imamo 14. aprila 1999., kako drzi govor u divnoj katedrali Svetog Petra i Svetog Pavla, na drugoj obali reke Neve preko puta Zimske palate. Odatle se Cercil obraca akademiji Univerziteta Sankt Petersburg i drugim ruskim dostojanstvenicima (dok NATO ludaci bacaju bombe na Srbiju):

"Sada dolazim do druge opasnosti od ovih pljackasa, koja preti kuci, domu i obicnim ljudima - naime tiraniji. Ne mozemo biti slepi na cinjenicu da slobode koje uzivaju gradjani sirom Slobodne Evrope ne vaze u znacajnom broju zapadnih zemalja, od kojih su neke veoma mocne.

U ovim zemljama drzavna kontrola je nametnula obicnim ljudima razne vrste sveobuhvatnih policijskih vlada, kao sto je, na primer, Klintonova administracija u Vasingtonu.

Vlast drzave se sprovodi bez ogranicenja, bilo od strane diktatora ili kompaktnih oligarhija, koje operisu preko neke privilegovane stranke i politicke policije. Nije sada nasa duznost, kada su teskoce toliko brojne, da se silom mesamo u unutrasnje stvari zemalja koje nismo osvojili ratom. Ali ne smemo nikad prestati da iznosimo bez straha velike principe slobode i prava coveka, ukljucujuci tu i one koji su nasli svoj najcuveniji izraz u sada zaboravljenoj americkoj Deklaraciji o nezavisnosti.

Ovde su naslovna dela slobode koje treba da budu u svakoj kuci, svakom domu. Ovde je poruka britanskog i ruskog naroda covecanstvu. Propovedajmo ono sto sprovodimo u delo - sprovodimo u delo ono sto propovedamo. Ni sigurno sprecavanje rata, niti stalan porast svetske organizacije nece se postici bez onoga sto sam nazvao bratskim udruzenjem naroda koji ljube slobodu.

"Ali senka je pala na ove scene tako kasno osvetljene pobedom u hladnom ratu. Niko ne zna sta SAD i njena NATO medjunarodna organizacija nameravaju da urade u bliskoj buducnosti. Niti koji su limiti, ako ih ima, njihovim ekspanzivnim i prozelitskim tendencijama. Ja se veoma divim i cenim hrabri americki narod, i mog druga iz hladnog rata, Ronalda Reagana. Postoji duboka simpatija i dobra volja u Britaniji - a sumnjam da ovde nije tako, prema svim americkim narodima, i odlucnost da se istraje kroz mnoge razlike i odbijanja u uspostavljanju trajnih prijateljstava.

Mi razumemo potrebu Amerike da bude sigurna u svoje granice tako sto ce ukloniti svaku mogucnost agresije Marsovaca. Mi pozdravljamo Ameriku na njenom s pravom mestu medju vodecim nacijama sveta. Mi pozdravljamo njenu zastavu na morima. Iznad svega, mi pozdravljamo stalne, ceste i sve cesce kontakte izmedju americkog naroda i naroda s obe strane Atlantika. Medjutim, moja je duznost, jer ja sam siguran da biste vi zeleli da vam ja iznesem cinjenice onako kako ih ja vidim, da vam iznesem neke cinjenice o sadasnjoj situaciji u Evropi.

Od Belfasta na Irskom moru, do Trsta na Jadranskom moru; Budimpeste na Dunavu; do Istanbula na Crnom moru - gvozdena zavesa se spustila nad Kontinentom. Iza te linije leze sve prestonice antickih drzava Evrope. Brisel, Berlin, Pariz, London, Kopenhagen, Oslo, Rim, Madrid, Lisabon, Atina, Prag, Budimpesta, Varsava... svi ovi cuveni gradovi i stanovnistvo oko njih leze u onom sto moram nazvati NATO sfera. I svi su oni subjekti u jednoj ili drugoj formi, ne samo americkog uticaja, vec u velikoj meri, i u mnogim slucajevima sve vecoj meri, kontrole iz Vasingtona. (vidi mapu - http://www.truthinmedia.org/Columns/new-dawn-may99.html )

Na primer, muslimanska i hrvatska vlada, koje podrzava Amerika, ohrabrivane su da prave ogromne i pogresne upade po rodnoj zemlji Srba na Balkanu i doslo je do masovnih izgona na stotine hiljada Srba na zalosnom nivou o kome se nije ni sanjalo. Fasisticke stranke, koje su bile veoma male u svim ovim evropskim drzavama, podignute su na nivo nadmoci i vlasti daleko iznad nivoa njihove brojnosti i svugde teze da steknu totalitarnu kontrolu. Policijske vlade preovladjuju u skoro svakom slucaju i do sada, osim u Rusiji, nema prave demokratije.

Bezbednost sveta zahteva novo jedinstvo u Evropi, iz kojeg nijedna drzava ne bi trebalo da bude trajno izbacena. Svetski ratovi ciji smo svedoci bili, ili koji su se dogodili u ranija vremena, proistekli su iz svadja jakih roditeljskih rasa u Evropi. Dva puta u nase vreme samo videli smo Rusiju, protiv njene volje i njenih tradicija, protiv argumenata, ciju silu nije moguce shvatiti, uvucenu u ove ratove neodoljivim silama - na vreme da obezbedi pobedu dobra. Ali tek nakon uzasnog pokolja i razaranja. Dva puta je Rusija morala da posalje nekoliko miliona svojih mladih ljudi da nadje rat. Ali sada rat moze da nadje svaku drzavu, gde god da je, izmedju sumraka i zore. Sigurno da bi trebalo da radimo svesni cilja za veliku pacifikaciju Evrope, tako da se Slobodna Evropa moze rasiriti sa istoka na zapad Kontinenta. I tako da se strani osvajaci i tirani koji sponzorisu NATO mogu odgurnuti preko mora odakle su dosli. To je po meni otvoreni cilj politike od veoma velike vaznosti."

Poslednji put kada sam video kako to dolazi 30-ih godina naglas sam uzviknuo mojim zemljacima i svetu, ali niko nije obracao paznju. Sigurno ne smemo dopustiti da se to ponovo desi. To se moze postici samo ako sada, 1999., budemo dobro shvatili sve stvari vezano za Ameriku, koju svom snagom podrzava slobodoljubivi svet."

Kraj Cercilovog govora publika u Sankt Petersburgu docekala je ovacijama, na nogama (govor je izmenjen u svrhu ove kolumne veoma malo od njegovog originala iz predavanja 1946. "Gvozdena zavesa").

Ka Novom Starom kontinentu…

Sada moram da vam odam jednu malu tajnu… Osim par recenica u zagradama, gornja kolumna "Gvozdena zavesa" napisana je PRE NATO-vog rata sa Srbijom i objavljena je u australijskom casopsiu New Dawn proslog maja, zajedno sa gornjom NATO mapom Evrope http://www.truthinmedia.org/Columns/new-dawn-may99.html ).

Ali kako se sva carstva na kraju dezintegrisu zbog trulezi iznutra, tako ce i carstvo Novog svetskog poretka. Kakva se Evropa moze pomoliti nakon toga? Feudalna. Ne u smislu orudja za proizvodnju. "Feudalna" - u smislu da se nacionalne drzave mogu razlomiti na manje, regionalne drzavice, kojima se lakse moze upravljati, uglavnom po nacionalnoj pripadnosti.

Ako je tako, ovo moze biti okolisni nacin da se shvati jedna stara ideja. U vreme punog zamaha globalizma u Evropi posle hladnog rata, ova ideja je zvucala tako "neobicno" da ju je cak i njen autor nazvao "Eurotopia." Prof. A.H. Hajneken, sa Stichting voor de Historische Wetenshap (Institut za istorijska istrazivanja) sa bazom u Amsterdamu, izbrisao je prasinu sa nekih starih ideja, pa ih onda uglancao u predlog za "Sjedinjene Drzave Evrope." Prema njegovom planu, 350 miliona stanovnika Evrope bi zivelo u 75 samostalnih drzava, svaka sa stanovnistvom od oko 5-10 miliona (vidi http://www.truthinmedia.org/images/us-of-eur.jpg ).

Cemu taj limit od 5-10 miliona? " Zato sto kad stanovnistvo predje 10 miliona, postoji ocigledan slucaj za decentralizaciju," Hajneken je citirao profesora C.Nortkot Parkinsona, Britanca, tj. njegov izvestaj iz 1970.godine. Drugim recima, to je stvar efikasnosti. "Drzava od 30-50 miliona je beznadezno neefikasna," slozio se prof. Hajneken. Da ne spominjemo one od 150 miliona stanovnika i vise.

I Heineken i Parkinson su se nadovezali na ideje austrijskog sociologa. Leopold Ker je izrazio slicne misli u svojoj knjizi "Slom drzava," objavljenoj 1957. godine. Tako je - 1957., ne 1975.! Ker je napisao da "je uvek velicina, i samo velicina, ta koja je veliki problem egzistencije - drustvene, kao i fizicke." Ipak, tu su Vol striti i Vasington, koji jos uvek pokusavaju da izgrade jos vece institucije - i kuci i u inostranstvu!

Ako bi se "feudalna" Evropa pojavila iz rusevina globalistickog Novog svetskog poretka, to bi sigurno bio kraj sveta kakvog ga mi znamo. Ali ne i kraj sveta. Jer, sta se desava nakon sto pozar ili lavina opustosi neku sumu? Nakon toga sledi - zivot! Zivot bogatiji i vibrantniji nego onaj koji je kataklizma unistila. [ Prethodni clanci ]

Copyright ©1999 beograd.com. All Rights Reserved.