Novi svetski poredak
pise Bob Djurdjevic

07.12.99

Novi svetski poredak i Srbi - IX deo

ZAPODEVANJE SVADJA NA KAVKAZU

Igra Ratne domine koju igra Novi svetski poredak: juce Kosovo i Istocni Timor; danas Dagestan-Cecenija; sutra Tajvan?

Igra globalistickih geopolitickih ratnih domina koju igra Novi svetski poredak se nastavlja. Tek sto jedna kriza opadne, protagonisti strategije "trajna trgovina kroz trajni rat" pale nove etnicke temperature paljenja sirom sveta.

Na Balkanu kviz globalistickih ratnih domina ide ovako... Sta pada nakon Slovenije i Hrvatske? Odgovor: Bosna. Sta pada nakon Bosne? Odgovor: Kosovo. Sta pada nakon Kosova? Odgovor: Crna Gora. Sta pada nakon Crne Gore? Odgovor: Vojvodina ili Sandzak - izaberite sami.

A svi oni padaju u krilo NATO-u, sto znaci da su svi deo trokrake globalne anti-ruske strategijske karike Novog svetskog poretka u gvozdenom prstenu oko ruskog vrata na zapadnoj (evropskoj) strani (vidi mapu www.truthinmedia.org/images/rus-ring.gif ).

Na Kavkazu, geopoliticke ratne domine idu ovako... Sta pada nakon Osetije (1)? Odgovor: Nagorno-Karabak. Sta pada nakon Nagorno-Karabaka (2)? Odgovor: Abhazija. Sta pada nakon Abhazije (3)? Odgovor: Cecenija. Sta pada nakon Cecenije (4)? Odgovor: Dagestan. Sta pada nakon Dagestana? Nadamo se Boris Jeljcin, pre nego radioaktivne padavine od nuklearnog rata.

Jer, ako bi NATO delovao u skladu sa svojom strategijom koja je dovela do bombardovanja Srbije zbog Kosova, ovog trenutka bi zapadna alijansa trebalo da preti da ce bombardovati Moskvu zbog Dagestana i Cecenije; London zbog Severne Irske; Tel Aviv zbog Palestine; Ankaru zbog Kurdistana; Nju Delhi zbog Kasmira; Peking zbog Tibeta; Dzakartu zbog Istocnog Timora… Male su sanse za to, toliko znamo. Jer kukavicki teroristi Novog svetskog poretka se udruzuju protiv slabih, dok jake pokusavaju da korumpiraju.

Evo sta sam napisao o tome u martu 1998. vise od godinu dana pre nego sto je NATO poceo da bombarduje Kosovo (24.marta 1999.):

"Dvostruki standard globalisticke elite Novog svetskog poretka je ocigledan… Gde je tada bilo ogorcenje pravicne 'medjunarodne zajednice?' (kad su se odigravali svi gornji prestupi i agresije). Gde su tada bile zone 'zabranjenog leta', sankcije, NATO bombardovanja, 'mirovne' misije? Zasto sos za gusku nije i sos za gusana?… Pretpostavljam da je jedini razlog sto elita Novog svetskog poretka nije primenila sankcije na Rusiju, niti pretila vojnom intervencijom u Ceceniji, sto se jos uvek plasi njene nuklearne sile. Mnogo je lakse ovom krdu hijena Novog svetskog poretka da tuce male i slabe drzave, kao sto je Srbija."

U medjuvremenu, sve domine za Kavkaz padaju u drugi deo trokrake globalne anti-ruske strategijske karike Novog svetskog poretka u islamskom prstenu oko mekog juznog trbuha Rusije (vidi mapu - www.truthinmedia.org/images/caucasus-map.jpg).

Treci globalni anti-ruski strategijski krak Novog svetskog poretka je na Dalekom Istoku, gde su se spletkari Novog svetskog poretka nadali da ce povecati svoj uticaj na Kinu i iskoristiti ga kao daleko-istocni prsten oko pacifickog vrata Rusije. Ali ovo ne ide tako dobro nakon spijunskog skandala u SAD, NATO-vog bombardovanja kineske ambasade i zagrevanja kinesko-rusko-indijskih odnosa. Tako da ratni huskaci Novog svetskog poretka sada rade na planu B - zapodevanju starih rasprava izmedju Tajvana i Kine, te otvaranja potencijalnog novog dalekoistocnog fronta u bliskoj buducnosti, umesto kinesko-ruskog konflikta.

Sta sve ove globalisticke geopoliticke ratne domine Novog svetskog poretka imaju zajednicko? Pa, jedna od stvari je da prave haos sa spelcekerima kompjuterskih korisnika. Cudna imena udaljenih mesta u belim memorijskim prostorima se iznenada pojave, u krvavo crvenom (podvucene) mastilu izbezumljenih spelcekera preko MS Word belih stranica. Posto su napravljeni u dobrim starim danima Hladnog rata, ove relikvije stabilnog svetskog poretka nisu u stanju da idu u korak sa eksplozijom novih nacija i kreacija koje je podstakao Novi svetski poredak. Dok korisnike kompjutera stvarno ne iznervira gledanje u svo to crveno mastilo na njihovim belim MS Word stranicama te dodaju ta cudna imena udaljenih mesta svojim licnim recnicima, prava etnicka krv pocinje da lije iz globalnih ratnih domina tog dana.

Pogledajte danasnje vesti - borba koja eskalira izmedju islamskih pobunjenika u Dagestanu i ruske vojske koja pokusava da odrzi zakon i red, da ne spominjemo kavkasku pokrajinu unutar Ruske Federacije.

Naravno, nemojte racunati na to da ce NATO intervenisati u ovoj "krizi." Isuvise vatrene moci ima Moskovska strana za NATO mesingane lutke koje su uspele da prevare cak i srpske lutke koje je dizajnirao amater. Ali moze biti poucno razmotriti u kontekstu "krize Dagestan-Cecenija" tekst objavljen na web-sajtu Truth in Media (Istina u medijima) pre oko godinu i po dana. To je kada je OVK, koju je finansirao i obucavao Zapad, pocela da zapodeva veliku svadju na Kosovu (vidi "Kosovo: 'Bosna II', Srpski Aztlan, Cecenija" - TiM GW Bilten 98/3-1, 3/06/98). Evo odlomka:

"Evo nas opet... 'Bosna II' se stvara u srpskoj pokrajini Kosovo. Zvanicnici americke vlade potpiruju vatru drugog etnickog rata, dok mu se javno suprotstavljaju. Oni igraju svoje uobicajene, dvolicne uloge povlaceci konce iza scene. Isto kao sto su dodavali ulje na etnicku vatru u Bosni dok su tvrdili da je gase."

Dva dana kasnije, dodali smo sledeci tekst (vidi TiM GW Biltene 98/3-2, 3/8/98):

"Drzavni sekretar, Madlen Olbrajt je u subotu (7.marta 1998.) osudila kontranapad srpske policije protiv albanskih terorista na Kosovu, po svom dolasku u Rim, Italiju, nakon posete Ukrajini. Ona je zapretila Srbiji ostrim protivmerama nakon sastanka `Kontakt grupe` (SAD, Nemacka, Britanija, Francuska, Rusija i Italija) u Londonu u ponedeljak (9.mart 1998.) . 'Mi necemo stajati po strani i posmatrati kako srpske vlasti na Kosovu rade ono sto mogu da rade u Bosni nekaznjeno,' rekla je ona.

Znaci ono sto je Olbrajt rekla je kao kad bi izjavila tokom nereda u Los Andjelesu, na primer, 'mi necemo da stojimo po strani i posmatramo' dok se policija bori sa vinovnicima nereda, ili teroristima koji su presli granicu iz Meksika da zapodevaju kavgu i forsiraju secesiju Kalifornije od SAD. 'Ne gospodine... necemo stajati po strani i posmatrati... Poslacemo specijalne snage da zbrisu policijske snage Los Andjelesa. Onda cemo nametnuti zonu `zabranjenih letova` preko Juzne Kalifornije, staviti UN sankcije celoj drzavi i poslati tamo UN 'mirovnjake.' Znate, i teroristi imaju svoja prava.'

Ono sto bi tada usledilo, prema scenariju 'Bosna II', je priznavanje Juzne Kalifornije kao nove drzave, mozda pod imenom Zapadni Aztlan, njeno primanje u UN i instalacija marionetske vlade u Los Andjelesu, verovatno pod vodjstvom Hispanista, ali definitivno levicarske po ideologiji.

Nije cudo da su neki podrugljivo nazvali ovog lakog-na-obaracu Sekretara Mrznje (igra reci State-Hate) Madam Halfbright (maloumna). Bosna je druga zemlja. Kosovo je unutrasnja stvar Srbije. Mnostvo zapadnih zvanicnika je potvrdilo teritorijalni integritet Kosova unutar Srbije, ukljucujuci i nedavno, prosle nedelje (27. februar 1998.), specijalni izaslanik SAD za Balkan, Robert Gelbard, poznat kao "diplomatski Doberman" medju sluzbenicima Ministarstva spoljnih poslova SAD.

U medjuvremenu, nazad u stvarnoj Americi, Ricard Holbruk, glavni arhitekta Dejtonskog sporazuma, pridruzio se Olbrajtovoj u zveckanju oruzjem. On je rekao reporteru CNN-a Dzudi Vudraf 6.marta 1998. da je razgovarao sa Drzavnim sekretarom o situaciji na Kosovu i da moze da se desi da SAD upotrebi silu protiv Srbije.

"Jedini nacin na koji smo konacno zavrsili rat u Bosni bio je kada smo bili spremni da se suocimo i kad je narod bio spreman da se suoci sa potrebom da se upotrebi sila,' rekao je. 'A mislim da je predsednik pokazao u Bosni pre dve godine, i u Iraku pre nedelju dana, da je spreman da je upotrebi ako je neophodno. A ne mislim da bi Srbi trebalo da se setkaju unaokolo misleci da je ovo 1991.-92. sve ispocetka kada su SAD rekle da to nije njihov rat. Mi imamo 8.000 vojnika u Bosni, 500 u Makedoniji, i stalo nam je do stabilnosti u toj oblasti."

Tako, kao sto mozete da vidite, Srbija je bila puno puta obavestena o namerama Novog svetskog poretka. Da su ih samo njeni lideri ozbiljno shvatili. Mnogi zivoti bi bili spaseni.

Umesto toga, idemo sve ispocetka... Kosovo i Istocni Timor juce, Dagestan-Cecenija danas; Tajvan sutra... Cudna imena udaljenih mesta na belim memorijskim prostorima prvo krvare, crveno mastilo spelcekera; pre nego sto stvarna etnicka krv pocne da lije iz ratnih domina Novog svetskog poretka za taj dan. I sve to - da bi "trgovci smrcu" i njihovi drugi industrijski partneri u kriminalu protiv covecnosti - mogli da poboljsaju svoju zaradu za po par centi po deonici. Uz aplauz ajkula sa Vol Strita.

Vise o dnevnom redu Novog svetskog poretka u Aziji i zasto se nazire jos jedna "Tajvanska kriza" u mojoj sledecoj kolumni - "Ko je izgubio Kinu?"

FUSNOTE:

1. Manjina Juznih Osetijaca u bivsoj sovjetskoj republici Gruziji zapocela je borbu za nezavisnost i (ponovno) ujedinjenje sa Severnim Osetijcima (Rusija) 1990. godine, nakon sto je Gruzija postala nezavisna drzava. Paralele sa borbom bosanskih Srba i njihov rat za nezavisnost i (ponovno) ujedinjenje sa Srbijom su nepogresive. Stvar je samo u tome da je Novi svetski poredak priznao Bosnu 1992.

2. Od 1991. Nagorno-Karabak region u Azerbejdzanu, nastanjen uglavnom Jermenima, isto tako vodi rat za nezavisnost i za pravo da se pridruzi svojoj maticnoj zemlji (Jermeniji).

3. Abhazija je zapadni region bivse drzave Sovjetskog Saveza Gruzije, koja je proglasila nezavisnost u julu 1992. godine, i od tada je u ratu sa Gruzijom.

4. Cecenski rat za nezavisnost od Rusije vodio se 1994.-1995., kada su islamski pobunjenici ubili mnostvo Rusa u ovoj ruskoj pokrajini. Paralele sa teroristickim akcijama albanske OVK na Kosovu, koje su zapocele 1997. a eskalirale 1998.-1999. su neizbezne. Jedini sastojak koji ovde nedostaje je NATO bombardovanje a zatim okupacija domine Kosovo. [ Prethodni clanci ]

Copyright ©1999 beograd.com. All Rights Reserved.