Novi svetski poredak
pise Bob Djurdjevic

99.12.28

Novi svetski poredak i Srbi - XII deo

 

Ako Klinton nije imao podrsku americkog naroda…

ZASTO JE NATO BOMBARDOVAO SRBIJU?

Odgovor: "Trajna trgovina kroz trajni rat"

Tokom moje "Tour de Serbia," kada sam u septembru 1999. obisao osam gradova u Srbiji, rekao sam publici - od Nisa do Beograda - da NATO bombardovanje Srbije nije bilo nista do silovanje jedne male zemlje od strane jedne bande. Vojni savez od 19 drzava i 780 miliona ljudi; sa preko polovinu svetskog bruto domaceg proizvoda, koji poseduje dve-trecine globalne vojne sile, udruzio se protiv jedne sicusne drzave sa 10 miliona stanovnika. 79 dana je NATO terorisao narod Srbije, bacivsi 23.000 bombi i raketa na njih tokom 36.000 letova.

Zasto? Pokusacu da odgovorim na to u ovoj kolumni. Ali prvo zelim da istaknem da su gradjani i vojska Srbije ostali nepokoreni i nisu se uplasili NATO-vih bombi i pretnji. Ovo nije rekla-kazala! Ja sam video njihov prkos sopstvenim ocima tokom sest dana koje sam proveo tamo za vreme NATO bombardovanja krajem aprila.

Iz tog razloga, na svakoj stanici nase "Tour de Serbia" u septembru 1999. govorio sam srpskom narodu da mi je cast da se poklonim pred njima zadivljen njihovom hrabroscu i ljubavi za slobodom.

A to sam i radio [klanjao se].

Ali, da pocnemo ispocetka. 24. mart.

Cak i pre nego sto su prve bombe pale na Srbiju, mi smo na nasem Web sajtu Truth in Media (Istina u medijima) objavili prvi od onog sto se kasnije pretvorilo u 106 specijalnih ratnih TiM biltena, koji su obuhvatili 480 clanaka i 199.000 reci.

Rekao sam u tom prvom uvodniku ratnog izdanja Tim, da ce 24. mart 1999. u istoriji biti zapamcen kao Novi dan sramote. Osim sto su ovog puta americke rakete i bombe uradile Srbiji ono sto su Japanci uradili Americi u Perl Harboru 7. decembra 1941.

I gore... Jer je NATO vodio rat protiv civila.

Kada sam putovao kroz Srbiju krajem aprila video sam da ova mocna vojna alijansa napada staracke domove, bolnice, skole, fabrike, crkve, mostove, pruge, TV i radio stanice... Pogledajte samo neke NATO mete.

Kako je to rekao pukovnik Dejvid Hekvort, zivi vojnik sa najvise odlikovanja u Americi, koga takodje imam cast da ubrojim medju svoje prijatelje, "Klintonova doktrina" je:

"Bombardovati civile i civilne strukture sve dok vojska te zemlje to vise ne moze da gleda."

Ukratko, ono sto je NATO uradio Srbiji nije bio rat. To je bio terorizam! Kao rezultat takvog NATO bombardovanja ubijeno je preko 1.500 civila - vise nego duplo od broja zrtava koje je imala jugoslovenska vojska. Oko 30% zrtava su bila deca.

Bombardovanje se zavrsilo 10. juna. Ali NATO-v rat protiv srpskih civila se nastavio. Samo drugim sredstvima. Onog dana kada su NATO i sprske vojne vlasti potpisale primirje, mi smo rekli da ce se NATO-v "mirovni proces" pretvoriti u "mirovnu farsu." I jeste.

Tokom sledecih pet meseci ubijeno je preko 400 kosovskih Srba, skoro 500 njih je oteto i smatra se mrtvim, a vise od 180.000 njih je isterano iz domova svojih predaka. Mi smo sve ovo dokumentovali u drugih 52 specijalnih TiM izdanja "mirovne farse", sa ukupno 227 clanaka i 101.000 reci. I predlozili smo 10. novembra da se taj dan - 10. novembar, jedan dan pre zapadnog Dana secanja na prvi svetski rat, proglasi za srpski Dan secanja.

Tokom celog ovog srpskog iskusenja, TiM citaoci iz svih krajeva SAD i vise od 100 zemalja sirom sveta pisali su nam da nam kazu da su ogorceni zbog NATO ratnih zlocina. Neki Amerikanci su rekli da ih je sramota sto su Amerikanci. Isto su rekli i neki Kanadjani, Britanci, Belgijanci, Nemci… Neki americki veterani, kao i obicni gradjani, su se dobrovoljno javljali da idu i pomognu Srbiji. Usput, niko od njih nije bio srpskog porekla.

Tako da, ako Klinton nije imao podrsku americkog naroda, zasto je zaboga bombardovao Srbe? I u cije ime?

Pa, ja vec godinama govorim da pravi moto globalista Novog svetskog poretka NIJE "svetski mir kroz svetsku trgovinu", kao sto to tvrde njegovi lideri. Vec je "trajna trgovina kroz trajni rat."

Prvo ih srusite; onda ih izgradjujete. Na svaki nacin, "trgovci smrcu" i njihovi bankarski i medijski partneri-u-zlocinu pobedjuju. Srbija je samo poslednji takav slucaj.

I sta je poenta? Rat je dobar biznis. Uvek je to bio. Uvek ce to biti. Pitajte samo glavne menadzere prvih 10 dobavljaca Pentagona cije su deonice vinule u nebesa kako su opadale akcije covecanstva. Njihove deonice su daleko prevazisle ostatak berze deonica koja racuna na povecaje cena (S&P 500) u srazmeru 2,5-do-1 tokom prvih 60 dana rata (vidi http://www.truthinmedia.org/images/NatoWar/pentagon-top10.gif ).

Stavise, NATO kosovska "humanitarna misija," kako je opisana u ovom mudrom ratnom crtanom filmu, bila je slucaj masovnog ubistva s predumisljajem. Nije to imalo puno veze s tim sta je Milosevic uradio, ili sta nije uradio.

Da li bi vas iznenadilo da saznate, na primer, da je Klintonova administracija zahtevala dodatnih 112 milijardi USD za budzet Pentagona skoro sest nedelja pre nego sto je pocelo NATO bombardovanje?

Da li bi vas iznenadilo da saznate da je prosle godine Pentagon potrosio na oruzje "samo" 44 milijarde USD - sto je najnizi nivo u poslednjoj deceniji? (vidi http://www.truthinmedia.org/images/NatoWar/defense-budget.gif ).

Da li bi vas iznenadilo da saznate da ce, nakon rata, potrosnja SKOCITI na 60 milijardi USD sledece godine? Na ukupni budzet Pentagona od 319 milijardi USD u godini 2005!

Da li bi vas iznenadilo da saznate da je americki ministar odbrane Vilijam Koen iskoristio sastanak za procenu rata protiv Srbije, koji su odrzali 19 NATO ministara odbrane bas ovde, u Torontu, 21-22. septembra, da natera svoje saveznike da kupe jos precizno navodjenog oruzja i drugih sistema visoke tehnologije?

Sta mislite od koga?

Od americkih "trgovaca smrcu," naravno.

Tako, kao sto sam rekao u svojoj kolumni u januaru 1999 za australijski list "New Dawn" (Nova zora), da je "kosovska kriza" proizvod fanrike kriza u Vasingtonu. Pogledajte dokaze…

Kada ste prvi put culi za takozvanu Oslobodilacku vojsku Kosova? Sto se mene tice, ne pre kraja 1997. godine. Pre toga, OVK nije postojala. Barem ne u javnosti. A nije ni cudo...

Jer, OVK je smisljena u junu 1996. na sastanku Bilderberger grupe u King sitiju, odmah pored Toronta, prema Dzon Vitliju, analiticaru iz Toronta i "posmatracu Bilderbergera." OVK je stvorena, opremljena i obucena od strane Zapada, s ciljem da destabilizuje Kosovo i tako olaksa NATO intervenciju.

Ali ne morate meni verovati. 2. aprila je Truth in Media primio pismo od razocaranog "OVK terenskog komandira." On je rekao da su ga obucavali nemacki, turski i avganistanski instruktori. I da su oruzje dobili od NATO trupa u Makedoniji. Naredjenje za OVK je bilo da destabilizuje Kosovo i deluje kao NATO kopnene trupe. Njegovo pismo je jos uvek na nasem Web sajtu.

Pocetkom 1998., u retkom napadu istinoljubive iskrenosti, ili mozda zbog brzopletog jezika, visi diplomata ministarstva spoljnih poslova, Bob Gelbard, je OVK nazvao "teroristickom organizacijom."

Ipak, evo je OVK, u januaru 1999., kako izgleda tip-top i spremna za akciju u potpuno novoj opremi nemacke proizvodnje.

Kao sto je bilo i OVK vazdusno krilo - NATO. Nije cudo da su neki americki demonstranti nosili natpise na kojima je pisalo da je NATO u stvari skracenica od - "North Atlantic Terrorist Organization." (Severno atlantska teroristicka organizacija).

"Svaka ptica svome jatu?"

Ako sumnjate, pogledajte Ricarda Holbruka, sada americkog ambasadora pri UN. Evo ga ovaj Vol Strit bankar-cum-diplomata Stejt dipartmenta koji pokusava da podigne imidz OVK na foto seansi postavljenoj kod Decana, u junu 1998. [vidi http://www.truthinmedia.org/Tour-de-Canada/Slides/tor-122.jpg ]

Na istom tom putu Holbruk je dao korpu spskom vladici Artemiju u korist poziranja sa ovim OVK borcem.

Losa sreca za borca. Kako mi je malo kasnije rekao jedan visi britanski vojni obavestajni zvanicnik: "Taj OVK covek je bio budala da dozvoli da se njegovo lice prikaze. Srpska policija nije nimalo luda."

Naravno, OVK terorista s bradom je identifikovan u brosuri jugoslovenske vlade u septembru 1988. kao Ljajim Hadziju, "svedski drzavljanin koji se pridruzio OVK 1998.."

Njegova dalja sudbina nije poznata.

Dame i gospodo, kao sto mozete videti, kosovski rat je od pocetka do kraja bio skovan od strane fabrike kriza u Vasingtonu.

Rat je bio poslednji primer zlog, genocidnog, parazitskog, Makijavelistickog vojno-industrijsko-finansijskog kompleksa koji se bogati na ledjima drugih ljudi i njihovog bola i patnje.

Ne tako davno, 1983. godine, predsednik Regan je s pravom nazvao Sovjetski Savez Zlim Carstvom. U oba moja ratna govora u Vasingtonu - 1. maja i 5. juna - rekao sam da je sada Vasington sediste Zlog Carstva.

Ako uzmemo da je to tako, koliko prave pomoci ili dobronamernog saveta mogu Srbi ocekivati od Zlog Carstva? Vise o tome u mojoj sledecoj kolumni - "Quo Vadis, Serbia?" [ Prethodni clanci ]

Copyright ©1999 beograd.com. All Rights Reserved.